Hlavní obsah
Lidé a společnost

Herec Josef Hlinomaz klamal vzhledem: V soukromí měl slabost pro ženy, žil v milostném trojúhelníku

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Freepik.com

Ilustrační foto. Josef Hlinomaz přestal po manželské zkušenosti věřit v lásku a vážné vztahy.

Český herec a malíř Josef Hlinomaz sice nebyl na první pohled typickým prototypem sukničkáře, přesto žil velice netypickým milostným životem. Nevěra manželky poznamenala jeho další vztahy k ženám natolik, že se rozhodl žít v milostném trojúhelníku.

Článek

Josef Hlinomaz se narodil v říjnu roku 1914 v Praze. Kromě herectví se věnoval také malířství a dabingu. Zatímco v profesním životě byl i díky svým malířským pracím a rolím ve filmech a seriálech jako třeba Chalupáři, Pan Tau či Třicet případů majora Zemana velmi úspěšný, jeho soukromí tak trochu pokulhávalo. A to proto, že měl velkou slabost pro ženy a neváhal navázat milostný vztah i s několika ženami najednou. Překážkou pro něj nebylo ani manželství jedné z nich, které se nakonec pod tíhou jejich prazvláštních pletek rozpadlo.

Podraz a zlomené ego

Nestandardní milostný život nenápadného a nespoutaného umělce, který byl známý nejen pro svůj charismatický hlas a mimořádný malířský talent, navazoval na trpkou zradu manželky. Teprve rok po konci druhé světové války se Josef Hlinomaz oženil. Jeho manželství ale moc dlouho nevydrželo. Zkrachovalo kvůli mileneckému poměru jeho manželky. Herec a malíř měl údajně manželku přistihnout přímo „in flagranti“, ve chvíli, kdy se s milencem oddávala milostným hrátkám. To ho ranilo natolik, že se rozhodl, že se po rozvodu nikdy znovu neožení. To dodržel. Ovšem nejenom to. K ženám totiž začal přistupovat daleko více lehkovážně a vážné vztahy odmítal. Přesto, že měl pro opačné pohlaví stále slabost, odmítl se znovu hlouběji zamilovat a být věrný jedné ženě.

Foto: Wikimedia commons / Public domain

Herec a malíř Josef Hlinomaz

Mnoho mladších milenek

Kromě toho, že se Josef později pomstil milenci své bývalé manželky tím, že ji údajně po rozvodu znovu svedl, měl herec slabost i pro několik dalších žen. Po své prvotní zkušenosti se stal nenapravitelným svůdníkem a měl milenky mezi mladšími uměleckými kolegyněmi. Na natáčení se seznámil mimo jiné i s o dvaadvacet let mladší kolegyní Helenou Růžičkou a údajně mezi nimi přeskočila jiskra. Náklonnost byla oboustranná, a tak spolu prožili románek. Herečka prý na Hlinomaze nikdy nezapomněla a láskyplně na něj vzpomínala. Malíř mnoha významných děl, které v dané době chtěl mít doma téměř každý, si potom našel dvě mladší milenky najednou, obě přitom byly vdané. Jednou z nich byla modelka, druhá byla vedoucí komparsu, a právě ona byla tou, se kterou se rozhodl žít ve velice netradičním soužití.

Milostný trojúhelník

Vedoucí komparsu Magda Kalichová byla v době seznámení a během milostného vztahu s Josefem vdaná za filmového zvukaře. Ani to jí ovšem nezabránilo, aby s charismatickým umělcem klamajícím svým nenápadným vzhledem začala milostné pletky. Vše došlo tak daleko, že se sice s manželem kvůli avantýrám rozvedla, ale brzy se i tak vdala podruhé, aniž by u toho údajně přestala nadále udržovat vztah s Hlinomazem. Když si poté Josef pořídil nové velké bydlení v domě v Praze, nabídl jí, aby se k němu do domu i s manželem Karlem přestěhovala a ona jeho nabídku přijala.

Milostný trojúhelník byl o to zvláštnější, že v něm všichni měli nějaké „vlastní“ dané úkoly. Zatímco Magda měla na starost péči o dům a vaření, herec ji na rukou nosil, zahrnoval dárky, nosil domů peníze a vyznával jí lásku a dost možná nic netušící Karel pracoval jako Josefův řidič, který navíc fungoval i jako zručný správce domu. Jestli však i on znal pravdu o jejich propleteném vztahu, se s jistotou neví. Trojice se však nikdy nehádala a všichni spolu prý dobře vycházeli.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Milostný život slavných

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz