Hlavní obsah
Krása a fitness

Jsou opravdu dlouhé nehty takové terno a není to už nechutné?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Unsplash.com

Není nošení dlouhých nehtů už poněkud nechutné? Z některých hledisek určitě!

Jsou dlouhé nehty ještě pěkné? Nedávno mě znechutila bývalá majitelka nejdelších nehtů světa a držitelka světového rekordu, která s nehty dlouhými několik metrů zvládala každodenní činnosti. Proč si vlastně tolik žen myslí, že čím delší, tím lepší?

Článek

Vídám to kolem sebe neustále. Tolik žen se domnívá, že čím delší nehty, tím jsou jejich ruce vzhlednější a elegantnější. Zamyslely se ale také nad jejich praktickou stránkou?

Jak s takovými nehty mohou plnohodnotně pracovat?

Přehnaně dlouhé nehty jsou dle mého názoru nejen nevzhledné, ale především hodně nepraktické. Nabízí se proto celkem primitivní otázka. Myly někdy ženy s manikúrou dlouhou několik centimetrů alespoň nádobí? Psaly na počítači, hrály na hudební nástroje anebo třeba žehlily? Přestože bývalá držitelka rekordu Lee Redmond údajně zvládala i s nehty, o které nakonec přišla v roce 2006 při autonehodě, veškerou potřebnou práci včetně péče o děti, na první pohled se to zdá jenom těžko uvěřitelné. A to nemusíte mít nehty dlouhé několik metrů. Bohatě stačí centimetry, aby vaše manikúra už začala být nepraktickou a nápadně podobná drápům čarodějnic.

Nesnadná hygiena

Další stránkou věci, kterou moc nechápu, je běžná každodenní hygiena, která je s přehnaně dlouhými nehty přece takřka nemožná. Jak si dámy s nehty dlouhými několik centimetrů vyčistí špínu skrytou hluboko pod nehty? A v čem tkví vlastně výhoda manikúry, která kvůli své délce při libovolné činnosti na rukou zachycuje mnohem více prachu a nečistot? Ostatně, ač to například slavná rekordmanka Lee Redmond nikdy nepřizná, na videu zveřejněném na youtube.com je vidět, že jí dlouhé nehty činí při střihání vlasů jejích dětí značné problémy. A co teprve jiné druhy péče o sebe a druhé?

Volba je na každém, ale krátké nehty by měly být trendy

Říkám si, že i když je jistě každého věc, zda bude nosit umělé akrylové či gelové nehty, anebo raději přizpůsobivé krátké, dodnes moc nechápu, proč trendy nejsou obrácené. Tedy takové, že správně upravená decentní manikúra s lakem ideálně v nude nebo alespoň zajímavém barevném odstínu bude tou, kterou budou všichni u jejích majitelek obdivovat, a naopak nepraktické dlouhé nehty budou známkou neupravenosti a menší péče žen o svůj zevnějšek. Tak či tak, je to každého věc, každopádně já osobně neshledávám na překážejících dlouhých nehtech nic pozitivního. Naopak by mi bránily v každodenních činnostech. A jak to máte vy?

Zdroje: en.wikipedia.org, guinnessworldrecords.com, youtube.com, vlastní zamyšlení autora

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz