Hlavní obsah
Cestování

Německé Maledivy: Ledovcové jezero Eibsee láká na průzračně tyrkysovou vodu, výhled a koupání zdarma

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia commons by wuppertaler - Own work, CC BY 4.0

Oblíbenému německému ledovcovému jezeru Eibsee se pro jeho tyrkysovou vodu a množství ostrovů přezdívá Německé Maledivy.

Všichni, kteří mají raději koupání ve sladké, přesto průzračně čisté vodě, najdou u jezera Eibsee skrytý ráj. Tento německý přírodní skvost ledovcového původu připomíná tyrkysovou barvou vody barvu Tichého oceánu, jaký je možné vidět na Maledivách.

Článek

Jen kousek za hranicemi České republiky v sousedním Německu, konkrétně v Bavorsku leží nádherné jezero s průzračnou vodou, kde turisté naleznou pestrou přírodu a sportovní vyžití. Jeho obliba spočívá především v tom, že se v něm nachází celkem 9 ostrůvků. A mimo jiné tím připomíná jezero s tyrkysovou, průzračnou vodou, obklopené lesy a pohořím, Maledivy, oblíbené souostroví v Tichém oceánu.

V obklopení jezer a hor

Na jezeru Eibsee je kouzelné především to, že vypadá skutečně stejně hezky jako na fotkách. Nehrozí tak, že byste hned jak sem přijedete, byli nepříjemně překvapeni nebo zklamaní. Při návštěvě jezera, které je v soukromém vlastnictví vás okamžitě zaujme jeho průzračná voda a bezkonkurenčně zajímavé okolí tvořené pohořím. Jezero o rozloze 177,4 ha a hloubce 35,4 metrů má v přilehlém okolí i další menší jezera. Za zmínku stojí největší Frillensee na jihu a Braxensee, Steingringpriel, Steinsee a Froschsee na severu. Ještě větší kouzlo však vodní ploše dodává pohoří Wetterstein, konkrétně jeho nejvyšší německá hora Zugspitze.

Tradiční bavorská kuchyně a volné koupání

Obrázky jako z pohádky se vám zjeví prakticky všude, kam se v této lokalitě vydáte. Samozřejmostí je, že si v místě můžete odpočinout u něčeho dobrého k jídlu s tradiční bavorskou kuchyní, kterou restaurace u jezera nabízí. Najdete zde mimo jiné také bar a jediný hotel v bezprostřední blízkosti jezera, kde je možné se ubytovat, když to chcete mít skutečně blízko. Samozřejmostí je, že si na místě můžete půjčit loďku, šlapadla nebo paddleboard, takže díky tomu klidné tyrkysové vody jezera poznáte ze všech stran.

Na jižním břehu je pro všechny příznivce plavání a opalování upravená a oplocená pláž. Jinak je třeba počítat s tím, že jde o přírodní vodní nádrž, tudíž se vám zcela jistě, zejména s dětmi, budou hodit boty do vody, které vzhledem ke všudypřítomným drobným kamínkům jistě oceníte. Jedním z největších benefitů této přírodní nádhery je to, že je ve všech částech jezera vstup a koupání zcela zdarma.

Kromě v hotelu přímo u jezera je možné se ubytovat také v některých z menších měst nedaleko jako třeba ve Farchant, Oberammergau, Mittenwald, Ettal, Bad Kohlgrub, Schwangau nebo v Klais. Když se sem vydáte autem, narazíte na několik míst v okolí, kde je možné bez problémů zdarma nebo za symbolický poplatek přenocovat i přímo v autě. Ve vlaku s přestupy v Mnichově a Garmisch-Partenkirchenu si zase vychutnáte skutečnou vyhlídkovou jízdu, při níž se budete moct kochat rozmanitostí zdejšího prostředí.

Ráj pro pěší i vodomily

U jezera si přijdou na své nejen všichni, kteří fandí koupání v přírodních křišťálově čistých osvěžujících vodách, ale i všichni turisté. Turistické trasy vedou kolem mnoha zajímavých míst, navíc se z nich dostanete i na ty nejskrytější a nejméně zalidněné kamenité plážičky. Bez problémů zde všude projedou cyklisté i kočárky, často zde potkáte také mnoho běžců, kteří tráví své vytrvalostní tréninky v tomto příjemném prostředí s bohatou přírodou.

Nádherná je i zátoka Untersee, která se nachází na severovýchodě jezera. S větší hlavní plochou jezera spojuje tuto 26 metrů hlubokou zátoku průliv o šířce 50 metrů. I když je zde vody sotva po kolena, protože je hluboký sotva půl metru, nemusíte se bát, že je nutné pro obejití jezera kolem dokola ho přebrodit pěšky a namočit se. K dispozici je most vedoucí přes tento průliv.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz