Hlavní obsah
Lidé a společnost

Smutný příběh krásky Petry Němcové: Modelka před dvaceti lety prošla peklem a přišla o snoubence

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia commons by christopherharte, CC BY-SA 2.0

Petra Němcová si i přes celosvětový úspěch prošla před dvaceti lety v soukromí doslova peklem.

Dnes už celosvětově úspěšná modelka Petra Němcová žije spokojeným rodinným životem. I přes to všechno si však prošla hrůzným zážitkem, který je nejhorší noční můrou většiny lidí. Při strašlivé přírodní katastrofě bojovala o život a přišla o partnera.

Článek

Světová topmodelka českého původu Petra Němcová je v současnosti spokojená ve vztahu se svým manželem podnikatelem Benjaminem Larretchem, za nějž se provdala v roce 2019. Ve stejném roce se manželům narodil syn Bodhi. Modelka nežije ve své vlasti, ale střídavě ve floridském Miami a také v Dominikánské republice. I když je u ní v současnosti vše zalité sluncem, v minulosti si prožila některé nezáviděníhodné okamžiky a přežila strašnou tragédii zapříčiněnou přírodní katastrofou.

Romantická dovolená skončila neštěstím

Před dvaceti lety, v roce 2004, zápasila slavná kráska znenadání o přežití. Všechno přitom začalo jako idylická dovolená v exotickém ráji. Když se svým snoubencem fotografem Simonem Atleem vyrazila do Thajska, aby tam společně strávili romantické vánoční chvíle, netušila, jaké neštěstí je potká. 26. prosince v roce 2004 jihovýchodní Asii postihlo ničivé tsunami. Během romantického výletu ji tak se snoubencem v bungalovu rozdělila rozbouřená voda a už nikdy více ho znovu nespatřila. Všechno navíc prý nejdříve vypadalo jen jako velký odliv. Poté se však přiřítila obrovská a ničivá vlna, která s sebou nesla vše, co bylo v okolí, i samotnou krásku českého původu.

Modelka přežila jen díky tomu, že se stihla zachytit jedné z palem, na kterou z posledních sil vyšplhala. Dalších osm hodin pak zoufalá a těžce zraněná musela přečkat v její koruně a bezradně doufala, že přežije. I přes frakturu pánve a další vážná poranění se jí to nakonec podařilo. Během dlouhého čekání na záchranu prožívala nekonečnou bolest, zoufalství, a dokonce upadala do bezvědomí.

Seběhlo se to tak náhle, že jsme neměli ani vteřinu na rozmyšlenou. Voda se na nás valila ze všech stran. Strhl nás běsnící proud. Na zlomek vteřiny před tím, než nás příval vody rozdělil, jsem uviděla Simonovu tvář. A potom mi zmizel,citoval web idnes.cz úryvek z její knihy s názvem Vždy s láskou, Petra. V něm se modelka rozpovídala nejen o strašlivé tragédii a ztrátě milovaného partnera, který se stal obětí děsivé přírodní katastrofy stejně jako stovky tisíc dalších lidí, ale i o vyrůstání v komunistickém Československu a o cestě k celosvětovému úspěchu.

Společnost jí dělal i Bruce Willis

Potom, co se z traumatické události oklepala, rozhodla se Petra Němcová sama přiložit ruku k dílu a založit díky svému vlivu nadační fond s názvem Happy Hearts nejen pro příbuzné obětí přírodních katastrof, ale také pro chudé obyvatelstvo rozvojových zemí a pro země zasažené válečným konfliktem. Jeho cílem je pomoci v těchto státech vybudovat bezpečné prostředí pro místní, hlavně pro děti, aby se i tam mohly v klidu a bezpečí vzdělávat a vyrůstat bez strachu z nedostatku pomoci nebo finančních prostředků. Nejen tím zjevně okouzlila i hollywoodskou hvězdu, která se v současnosti statečně pere s vážnou neurologickou chorobou spojenou s afázií a ztrátou kognitivních funkcí, Bruce Willise.

Sám slavný herec modelce do fondu přispěl v přepočtu dvěma miliony korun. O jejich románku se nejenom spekulovalo, ale dokonce se také potvrdil, když se v roce 2006 spolu objevili bok po boku na filmovém festivalu ve francouzském Cannes. Zatímco Bruce se údajně svým známým měl svěřit s tím, že spolu ti dva prožívají románek a randí, modelka byla tehdy opatrnější. Ohledně jejich vztahu spíše mlčela a popírala, že by mělo jít o randění. Tyto časy jsou už ovšem dávno pryč a Němcová je od roku 2019 spokojeně provdaná za Benjamina Larretche. Brucovi zase v roce 2009 učarovala modelka Emma Heming, která je o dvacet dva let mladší. Nyní je mu společně s jeho bývalou manželkou, herečkou Demi Moore a dcerami velkou oporou v nejtěžších časech, kdy proslulého herce nenávratně zradilo zdraví.

Rozhodla se pro pozdní mateřství

Foto: Wikimedia commons by Georges Biard, CC BY-SA 4.0

Supermodelka Petra Němcová na filmovém festivalu ve francouzském Cannes v roce 2018.

Petra Němcová dnes už do České republiky zavítá jen málokdy. V roce 2019 se ve čtyřiceti letech také rozhodla pro pozdější mateřství a v listopadu se stala maminkou syna Bodhiho, kterého s partnerem pojmenovali podle posvátného stromu Bodhi známého z bájných příběhů o Budhovi. I tehdy si ale napřed musela modelka, která se stále ještě objevuje na obálkách prestižních světových módních časopisů, dělat velké starosti. Její vytoužený syn se totiž narodil předčasně, a proto musel nejprve strávit několik týdnů na jednotce intenzivní péče na neonatologickém oddělení. Nyní už je ve svých pěti letech ovšem zcela zdravý a bez následků, a tak to konečně vypadá, že má pětačtyřicetiletá modelka snad už všechny nepěkné a strašidelné prožitky konečně za sebou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz