Článek
Můj první blog vůbec. Pro tak historickou událost bych snad měl mít nějaké trefné téma. Něco na co se po létech ohlédnu zpátky a nostalgicky zavzpomínám na své hrbolaté začátky. Místo toho naleznu jenom tento arbitrární výplod aktuálních myšlenkových pochodů. Říkám si ale, že pro svůj první počit ani netoužím produkovat nic hodnotného, protože mě zajímá implicitní dosah platformy. Kolik lidí si tyto řádky přečte aniž bych svůj obsah nějak propagoval. A kolik se jich vrátí k druhému, snad promyšlenějšímu příspěvku když tento nenabízí víc než pompézní produkci mé znalosti cizích slov?
Psát blog bez publika, rozhodně skýtá jistou svobodu. Jednak nejsem čech, ale lhal bych pokud bych tvrdil, že gramatika v jakémkoliv z jazyků někdy byla mou silnou stránkou. Dále bez publika není nutná přehnaná korrektnost, protože co si nikdo nepřečte, to nikoho neurazí. Pokud jste se ve čtení dostali až sem, dovolte abych vyjádřil svůj nekonečný vděk a údiv. Vaší odměnou za projevenou zvědavost budiž menší finta pro přípravu kávy z Mocca konvičky.
Nevím jak Vám, ale mě logr v kávě vadí, především kvůli představě žaludečných vředů a jiných problémů kterých si jeho pozřením můžete přivodit. Pokud pro domácí přípravu kávy použijete Mocca konvičku, obvykle se Vám do horní komory mimo kávy dostanou i nějaké zrníčka které pak brání tomu, abyste mohli vypít komplet extrahovaný objem. Finta je jednoduchá. Nakupte si kávové filtry (na výrobu překapávané kávy) a nastříhejte si kolečka. Velikost záleží na velikosti vaší Mocca konvičky, a snad už tušíte jak kolečka použít. Já kolečko obvykle namočím aby se lepilo, a přichytím ho zespoda na vrchní část mocca konvičky, tam kde je těsnění, čímž mezi namletou kávu a troubel vedoucí nahoru do té zachytné komůrky přidáte další filtr, a logr tam neproleze. Funguje to dle mého uspokojivě a negativní pachutě nebo jiné problémy jsem nezaznamenal.