Hlavní obsah

Dětské štíty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jelikož válka proti Hamásu dosáhla otřesných rozměrů, nastal čas využít černý humor tam, kde seriózní argumentace, slova a čísla selhávají. Snad se humoru podaří denuncovat perverzní logiku boje proti teroru.

Článek

Po šestiměsíčním „působení“ Izraelských obranných sil na nejvýchodnějším cípu středomořské riviéry se ukazuje jedna nepředvídatelná věc: s Palestinci je těžké pořízení. Nestydatě totiž využívají novorozenců, dětí a žen za účelem krytí se za jejich zády. Jak nevyčuhovat za lidskými štíty pozvedli Palestinci k naprosté dokonalosti, takže ani ty nejdůmyslnější a chirurgicky nejpřesnější zbraně Izraele je neobstřelí.

Jestliže naše přímořské letovisko už od listopadu minulého roku vypadá, jako kdyby na něj spadl ekvivalent dvou hirošimských bomb, není to proto, že Izrael rezignoval na používání svých perfektně adresných zbraní. Důvod devastace Gazy tkví naopak v tom, že se Palestinci bez sebemenších skrupulí uchylují k taktice lidských štítů.

Jaká nestydatost! Copak není zbabělé, ba nelidské skrývat se za malé děti? Ačkoli se Izrael snaží zabíjet co nejlidštěji, tedy co nejadresněji, Palestinská chátra mu do toho hází vidle a nehumánně se kryje za dětská těla. Zjevný důkaz toho, co jsou Palestinci vlastně zač. Nejenže nebojují rytířsky, ale navíc se kryjí za bezbranné jako nějaký dobytek, což jak praví úsudek libovolného člena izraelských vlád od dob Ariela Šarona, vypovídá o tom, kým bez žádného „jako“ Palestinci skutečně jsou.

Vlastně zázrak, že dodnes pouhá polovina civilních obětí připadá na děti. Tak relativně nízký počet mrtvých nutno přičíst na účet nekonečného humanismu izraelských zbraní. Žádná země na zemi nezabijí tak lidsky jako svatá země Izrael. Nikomu jinému nesejde tolik na chirurgické přesnosti.

Ačkoli výsledek může klamat, neboť se může zdát, že se na Gaze v posledním půl roce vyřádila ruská artilérie, zdání šálí. Naprostou vinu za devastaci Gazy nesou sami Palestinci, kteří izraelským vojákům nenahlásili, kde se teroristé Hamásu ukrývají. Na místo toho volí ubohou barbarskou taktiku dětských štítů.

Není divu, že Izrael přes všechno vynaložené úsilí doručovat smrt co nejadresněji, nemohl jednat jinak než tak, jak jednal. Musel srovnat se zemí všechny palestinské univerzity, kulturní centra, většinu obytných budov, nemluvě o nemocnicích. Všude na těchto inkriminovaných místech se totiž koncentrují nastrčená dětská těla, za nimiž se kryjí teroristé.

Naštěstí prozíravost Izraelských obranných sil nezná mezí. Taktiku lidských štítů prokoukly. Za ženy a děti se Palestinci kryjí s tak železnou pravidelností, že si Izraelští vojáci mohou odpustit zdlouhavé a sofistikované vyhledávání teroristů někde v tunelech pod Gazou. Teroristé se totiž nachází přesně tam, kde si děti hrají na babu. Kde jsou ženy a děti, tam jsou teroristé. Stačí tedy chirurgicky přesně zamířit raketami na sutě mateřských školek a rázem se Hamás vykouří ze svých nor.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám