Článek
Nevím jak vy, ale já moc ráda zkouším nové věci a moje rodina zase miluje řízky. A to nejen o Vánocích. Jsou skvělou volbou nejen na rodinnou večeři, ale perfektně se hodí i na párty. Jejich obalování je ale pracné a může to být časem i trochu nuda. A tak když jsem poprvé viděla v obchodě panko strouhanku, rozhodla jsem se jí vyzkoušet. A rozhodně toho nelituji.
Japonská panko strouhanka má hrubší strukturu než tak naše česká klasická, a díky tomu jsou i řízky v ní obalené křupavější. Je třeba si ale dát pozor, abyste je smažili až na opravdu rozpálené pánvi. Při smažení na nižších teplotách by mohly řízky nasát zbytečně moc tuku. Pokud nechcete originální panko strouhanku kupovat, můžete ji nahradit hrubší strouhankou, kterou si hravě vytvoříte pomletím starších rohlíků o něco více nahrubo.
Co budeme potřebovat?
- 400 g kuřecích řízků
- tři vejce
- 100 g mouky (hladké špaldové nebo klasické pšeničné)
- 300 g panko strouhanky
- 200 ml mléka
- půl čajové lžičky soli
- řepkový olej nebo máslo na smažení
Jak na to?
Řízky o pokojové teplotě si nakrájíme a naklepeme. Do první misky si připravíme mouku se solí, do druhé rozšlehaná vajíčka, do třetí panko strouhanku. Následně řízky obalíme. Nejprve v mouce, pak ve vajíčku se solí a nakonec v panko strouhance. Řízky smažíme při teplotě o zhroba 190 °C do zlatova. Následně ještě necháme na papírové utěrce okapat od přebytečného tuku.
Dobrou chuť!