Hlavní obsah
Jídlo a pití

Obyčejné šampaňské díky jedlým třpytkám proměníte v blyštivé drinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Kristýna Hořovská

Jedlé potravinářské třpytky dodají drinkům slavnostní vzhled.

Silvestr se blíží mílovými kroky a rozhodně o něm nebudou ve většině domácností chybět přípitky šampusem. Aby měly letos styl, zkuste do nich přimíchat potravinářské jedlé zlaté třpytky do nápojů. Před přáteli se s nimi rozhodně blýsknete.

Článek

Letos mě opět čeká pořádání domácí silvestrovské párty. A protože se letos rozhodně nechystám kupovat hodně drahé šampaňské (a věřím, že nejsem jediná), ale chci, aby si drinky hosté i tak užili, rozhodla jsem se, že jim nabídnu obyčejné šampaňské, které ale připomíná tekuté zlato. Pro ten účel jsem využila jedlé potravinářské třpytky. A výsledek mě nadchl.

Použití jedlých třpytek rozhodně není jen výsadou profesionálních barmanů, ale využít je mohou všichni ti, kdo rádi experimentují a baví je objevovat nové věci v oblasti gastronomie. A právě silvestrovské oslavy jsou skvělou příležitostí pro vyzkoušení něčeho zajímavého a hravého. I obyčejné šampaňské nebo perlivý alkoholický či nealkoholický nápoj díky nim dostane hodně originální vzhled.

Jedlé třpytky se totiž hodí i do piva, vína, koktejlů, sodovky, šampaňského, takže jimi můžete ozvláštnit každému přesně ten drink, který preferuje.

V šampaňském ale vypadají zdaleka nejlépe, a to zejména díky jeho perlivosti a přirozeně nazlátlé barvě. Při použití v drinku se třpytky projeví působivým třpytivým vírem lesklých šupinek, který dodá tekutině luxusní a nevšední vzhled.

Jak pomyslné tekuté zlato ze šampaňského vyrobit?

  • 4 g třpytek vystačí na cca 25 sklenic šampaňského o cca 150 ml
  • špetku třpytek naberte na malou štíhlou koktejlovou lžičku a umístěte na dno sklenice, následně vlijte šampaňské, lžičkou lehce zamíchejte
  • můžete podávat a pro ještě větší efekt ještě ozdobte nožky sklenic zlatou mašlí

Mějte na paměti, že třpytky se v nápoji nerozpouští a pokud drink není v pohybu, usadí se časem na dně. Proto se hodí zejména do perlivějších drinkům, ve kterých efekt plně vynikne. Zamícháním nebo přilitím další části drinku je ale můžete zase po drinku rozptýlit.

Hezký Nový rok!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz