Hlavní obsah
Lidé a společnost

Co dokáže jeden pytlík mouky?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Vlastní fotografie a úprava

Co dokáže jeden sáček mouky. Klidně naštvat vetšinu fanoušků. Nebo pekáč parádních buchet s mákem.

Každý občas přešlápne. Důležité je, ale mít v sobě sebereflexi a umět si posypat hlavu ne moukou, ale popelem. Přiznat že žert, nebo umělé naklonění si pozornosti se jednoduše nevydařilo.

Článek

Jak to začalo

V loňském roce se stala Janu Bendigovi na galavečeru Český Slavík nepříjemná událost. Honza byl posypán od hlavy až k patě moukou, v té době od neznámého muže. K celé situaci se vyjadřoval a rozhovory dával na všechny strany. Honza dokonce pak udělal velké gesto v podobě té, že neznámého útočníka pozval na svůj koncert. Pak nastal na pár měsíců klid, i když se začali ozývat hlasy s názorem, že celá scénka s moukou byla zinscenována. Do té doby velmi aktivní Jan na sociálních sítích se odmlčel. Vypadalo to, že se podaří kauzu nechat vyšumět mlčením.

Zrušený koncert a vyšetřování policie z oboru extrémismu a terorismu

Následoval stále se zrychlující se kolotoč kolem kauzy mouka a Jan zrušil svůj největší koncert v O2 aréně. Mnoho fanoušků již mělo zakoupené lístky na tento koncert. Koncert se konat bude, ale zatím není jasné kdy. I když Jan nikdy netvrdil, že šlo o rasistický útok, jeho manažer taktéž, přesto se tomuto skutku začala věnovat policie, zabývající se rasismem.

Peklo v živém vysílání a závěr policie

Podle policejního vyšetřování vyšlo jasně najevo, že útok na červeném koberci, byl předem domluvený a zaplacený. Zpěvák přišel do pořadu v TV Prima, do ranního živého vysílání. Televize měla k dispozici usnesení Policie k osudnému incidentu. Moderátoři v přenosu Bendiga konfrontovali s tím, že jsou v usnesení od policie jasně zaznamenány telefonní hovory s útočníkem. Dále výběr z účtu a stejný obnos vložený na účet útočníka. Všechny tyto střípky dohromady přesvědčili Policii o tom, že scénka s moukou byla jeden velký komplot.

Bendig se ocitl v rozhovoru opravdu na pekelné židli. Moderátoři ho argumentačně roznesli na kopytech, Honza jen zmateně opakoval stále to samé dokola. Já nic, o ničem jsem nevěděl. Po chvíli bylo vidět, jak je nervózní i z jeho řeči těla. Přeskakoval mu hlas a očima tikal sem a tam po studiu. Nakonec se pokusil ukončit rozhovor, ale moderátorka ho slušně požádala, že tato kompetence je v jejích rukách a rozhovor ukončí sama.

Když už na hlavě mouka, proč ne taky popel

Je škoda, že nevyložil už dávko karty na stůl. Mohlo se to celé podat jako zábavný žertík, nebo jako ukázka toho, jak snadno se na sebe dá upoutat pozornost. Vždyť vlastě něco podobného nám tady ukázal už Kazma, a když vyšel s věcí napovrch, většina byla z jeho počinu nadšená. Teď už se těžko bude vyskakovat z rozjetého vlaku. Ale přesto, věřím že jeho fanoušci by jistě situaci pochopili a ocenili by, že s nimi jedná fér.

Celé věc se bude řešit ve správním řízení, kde Honzovi hrozí pokuta až do výše padesáti tisíc korun

Zdroje:

https://cnn.iprima.cz/bendig-si-utok-objednal-a-zaplatil-vyplyva-ze-zaveru-policie-neni-to-pravda-haji-se-zpevak-431870

https://www.expres.cz/celebrity/bendig-mouka-lhani-rejmon-utok-cnn-pprima-news.A240318_124454_dx-celebrity_bpet

https://cnn.iprima.cz/bendig-si-utok-objednal-a-zaplatil-vyplyva-ze-zaveru-policie-neni-to-pravda-haji-se-zpevak-431870

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/jan-bendig-mouka-podvod-cesky-slavik-2023-incident_2402220726_ako

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz