Hlavní obsah
Názory a úvahy

Česká televize poslední debatu nezvládla

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Jelikož se před volbami rozhoduji až na poslední chvíli, tak jsem se rozhodl pustit si čtvrteční debatu na České televizi. Nestačil jsem se divit, jakou formu debaty veřejnoprávní vysílání divákům poskytlo.

Článek

První, co mě zarazilo při začátku debaty byl seznam účastníků. Do diskuze totiž pozvali pouze lídry stran, které mají své zástupce v Poslanecké sněmovně. Vzhledem k tomu, že řada stran mimo parlament má dle průzkumů šance získat mandát europoslance, tak bych předpokládal, že i ti se budou účastnit. Bohužel se Česká televize rozhodla divákům ukázat pouze tváře, které již dobře známe.

Dalším problémem pro mě bylo očividné zvýhodnění koalice Spolu. I když strany fungují jednotlivě, tak do voleb jdou se společnou kandidátkou. Pokud se televizní stanice rozhodla udělat menší debatu, kde budou mít politici dostatek prostoru, tak tam byli dva lidé za Spolu navíc.

Mnohem radši bych tam měl tedy o dva zástupce koalice Spolu míň a o dva nebo tři zástupce mimoparlamentních stran více. Navíc debata předsedů, kteří sami nekandidují mi příliš v rozhodování nepomohla. Radši bych viděl projevy a vize lidí, kteří vedou jednotlivé kandidátky a aspirují na funkce europoslanců. Debata České televize tedy byla v podstatě zbytečná.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz