Hlavní obsah
Sport

Karlos Vémola zvrátil výsledek zápasu století. Bude trilogie?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: S.Troshchenko/ Wikimedia commons/CC BY-SA 4.0

Zápas, na který čekali všichni tuzemští i slovenští fanoušci bojových sportů, má výsledek. Odvetu století vyhrál nejvýraznější český zápasník Karlos Vémola. Odvrátí to konec jeho kariéry?

Článek

Po čtyřech letech se fanoušci dočkali očekávané odvety mezi zápasníky Karlosem Vémolou a Attilou Véghem. Souboj o krále českého o slovenského MMA tentokrát vyhrál náš český Terminátor. Podařilo se mu takzvaně uškrtit svého slovenského oponenta ve druhém kole. Oba zápasníci nastupovali ve skvělé formě, ale na Attilovi se nejspíše podepsala dlouhá pauza, protože jeho poslední zápas byl právě ten před čtyřmi lety proti Vémolovi.

Za to Karlos si odvetu pracně vybojoval tím, že od zápasu století nastupoval proti každému soupeři, který mu byl nabídnutý. Jeho cesta k tomuto zápasu byla ale jako na horské dráze. Jeden zápas například ukončil nejrychleji v historii české organizace Oktagon. Následně však zase prohrál se slovenským zápasníkem Samuelem Pirátem Krištofičem, který pro něj měl být snadný soupeř.

Vzhledem k tomu, že jsou oba bojovníci pro diváky extrémně atraktivní, nabízí se otázka, zda společné soupeření o titul krále českého a slovenského zápasnického světa rozhodne třetí zápas. Jenže ani jeden z nich už není nejmladší a Attila vlastně již vůbec nezápasí. Karlos zase mluví o blízkém konci kariéry. Proto představa, že bychom na třetí zápas čekali opět čtyři roky nepřipadá v úvahu.

Pokud by oba zápasníci souhlasili se třetím soubojem, tak by se z toho organizace Oktagon určitě pokusila opět udělat zápasnickou událost roku. Jelikož je dlouhá pauza jen těžce představitelná, nabízí se hned dvě možnosti. První je turnaj na podzim, který se má uskutečnit v Německu na stadionu a půjde o zatím největší událost Oktagonu.

Jenže je nepravděpodobné, že by se pro domácí diváky takto atraktivní zápas odehrával za hranicemi. Protože je kalendář akcí na tento rok nabitý, tak se završení trilogie podle mě dočkáme nejdříve příští rok. Promotéři by mohli chtít zopakovat turnaj na Edenu, ale možná bude poptávka po tom, aby se tentokrát oba zápasníci utkali na slovenské půdě. Doufejme, že se třetího zápasu dočkáme, protože by to byl důstojný odchod pro oba zápasníky.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz