Hlavní obsah
Umění a zábava

Equalizer 3 předčil očekávání a překvapil setkáním po letech. Všimli jste si?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: GabboT, Wikimedia Commons

Nový a zřejmě poslední z jedinečných příběhů elitního zabijáka, kterého musíte mít rádi, i kdybyste nechtěli, má v sobě i trošku nostalgie.

Článek

Třetí Equalizer je zasazený do kouzelného malého města na italské Sicílii, kde se hlavní hrdina a původní zabiják Robert McCall, opět dokonale ztvárněný hvězdným Denzelem Washingtonem, ocitne souhrou osudu, když podcení svého protivníka a téměř podlehne následnému zranění.

Zachrání ho místní policista, který ho přiveze k tamnímu lékaři. Po tom, co se Robert uzdraví a zamiluje si místní obyvatele i rytmus života jejich městečka, setká se i s jejich úhlavním nepřítelem - sicilskou mafií. Toto samozřejmě nemůže nechat být a tak se pouští do boje nejen proti vymahačům, ale i celému kartelu, který působí různě v zemi, dělá finanční podvody a pašuje drogy.

Do tohoto boje povolá i zákon v podobě týmu začínající agentky CIA, která pro mě byla právě tím překvapením. Dakota Fanning, jenž ji hraje, mi byla povědomá. Čím déle jsem se na ni dívala, tím víc. Až jsem si uvědomila, že jsem ji po boku Denzela Washingtona už viděla.

Před dvaceti lety s ním jako malá holka hrála v podobně skvělém snímku Muž v ohni. Dakota je jednou z dětských hvězd, které se prosadily i v dospělosti a není se čemu divit, protože za své herecké výkony získává prestižní ocenění už od šesti let. A právě o Denzelovi se kdysi vyjádřila, že si ho ze všech hereckých partnerů zamilovala nejvíc.

Film Equalizer 3: Poslední kapitola (režie Antoine Fuqua, USA, 2023) ale není úplně klasickým pokračováním této sbírky. Oproti prvním dvěma dílům, ve kterých bylo jasné, proč se věci dějí, prakticky hned od začátku, je třetí příběh vyprávěn tak, že vyvolává otázky. Za jakým účelem přijel Robert do Itálie a proč pomáhá nějaké agentce?

Samozřejmě je všechno odhaleno na konci a nechybí ani soucitný podtext celé této věci, který vám samozřejmě odkrývat nebudu. Pokud vám nevadí krev, máte rádi gerilový způsob boje a baví vás netradiční zpracování příběhu, určitě se na tento film podívejte. Všechny tři díly najdete na HBO Max s českým dabingem, včetně zmíněného Muže v ohni, na kterého se já osobně chystám dneska. Užijte si je.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Denzel Washington

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz