Hlavní obsah
Umění a zábava

Miláčku, miluji tě: Sonda do duší našich žen hledajících úctu u Egypťanů. Prý za to můžou muži

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Alexas_Fotos, Pixabay

Jsou situace, které v evropských mužích vyvolávají nesouhlas a odpor. Existuje místo, kde chování evropských žen považují dokonce za ostudné a stydí se za ně. Jezdíte tam taky?

Článek

Tak schválně. Jak často tady u nás na procházce potkáte ženu v důchodovém věku v závěsu s dvacetiletým partnerem? S největší pravděpodobností jste takový pár nikdy nepotkali. Jsou to spíš výjimky a kuriozity, o kterých jen čteme. Existuje ale země, kde je toto normální a mladé i starší ženy tam jezdí nejen za sexem s domorodci, ale klidně se i zamilovat a ještě během dovolené se za jednoho z nich vdát.

Evropské babičky tam létají za pozdní láskou a úctou mladíčků, kteří k ženám žádnou úctu nemají. Islám takový prostě je. Ony to buď nevědí, nebo vědět nechtějí. Jedno totiž umí Egypťané bravurně - falešně ženám lichotit, oceňovat jejich zašlou krásu, omotat si je kolem prstu a následně z nich tahat peníze.

Miláčku, dobij mi kredit, potřebuju ti říct, jak moc tě miluji!

Člověku se ani nechce věřit, že někdo může skočit na něco tak okatého, ale když je žena zklamaná ze svých soukmenovců, je k takovému podvodu mnohem náchylnější. A tak se může klidně stát, že se vám babička vrátí z dovolené z Egypta zamilovaná až po uši a její konto v nejbližších měsících vyčistí muž, kterého prakticky nezná, ale bude vám tvrdit, že on ji bezmezně miluje a obdivuje a má nemocnou matku a kdo ví co všechno ještě.

S největší pravděpodobností nakonec zjistí, že je ženatý a z jejích peněz živil svou početnou rodinu. Jsou ale i tací, co dokážou ženy přimět postavit jim hotel nebo zařídit jiné podnikání, které chtějí. Díky Evropankám si mladí Egypťané rozjíždí své byznysy, bohatnou a ani se tím netají.

Jak je možné, že když se to všeobecně ví, se to pořád děje?

Je to poměrně jednoduché. Ve chvíli, kdy jde žena do důchodu, může přijít pocit, že její život skončil. Ustane kolotoč, na který byla zvyklá, přestane být důležitá a přestože se do důchodu třeba i těšila, zjistí, že ji až tak nenaplňuje. Ještě se cítí plná energie a života. Chce ještě žít a užívat si. To všechno zostří, když je navíc vdova nebo rozvedená. V té chvíli stáhne nějakou kamarádku a už se jede. Kam jinam než do Egypta. Je to levná destinace, kde je pořád teplo a mají tam krásné čisté moře.

A taky pěkné chlapy… když jste na snědé hubené typy. Když ne, utlučou vás i tak - svou nehynoucí láskou, komplimenty a dobrým pocitem ze sebe sama, který s tak velkým zájmem musí nutně přijít. Nejen muži jsou ješitní. Mužská pozornost Evropankám schází. Naši muži toto moc neumí. Což mě přivádí k jádru pudla.

Aby se ženy přestaly dobrovolně vydávat na dobrodružné (a i nebezpečné) výpravy do Egypta, museli by evropští muži dokázat to, co Egypťani. Dát ženám pocit, že ať jsou v jakémkoliv věku, jsou stále krásné, zaslouží si jejich pozornost a hlavně úctu. A na rozdíl od Egypťanů, by to měli myslet vážně. Dokud toto nedokážou, budou se muset smířit s faktem, že se v jejich společnosti některé ženy necítí dobře a raději pojedou dělat ostudu do Egypta.

Toto všechno vyplývá z dokumentu z dílny HBO s akorátním názvem Miláčku, miluji tě, který je jakousi cestou do myslí tří žen a dvou mužů z Polska, kteří se ocitnou na dovolené v Egyptě. Zatímco pánové se domů vrací znechucení, starší dáma odlétá víc než polichocená, s dobrým pocitem ze sebe sama a jedna z mladých dívek dokonce už vdaná.

Jak tito lidé smýšlí a co je v určitých momentech napadá, je opravdu zajímavé. Až tak, že člověk žasne. Pohled z druhé strany z úst jednoho z Egypťanů člověka naopak zas až tak nepřekvapuje. Spíš fakt, že v Egyptě existuje něco jako neformální sňatek, který mladí Egypťané uzavírají s evropskými ženami. Ty pak přesvědčují, aby konvertovaly k islámu a ony díky tomuto spojení cítí finanční zodpovědnost za své manžely, kteří vlastně žádnými manžely nejsou.

Podle studie agentury Reuters, kterou si nechala vypracovat v roce 2013, se ženám žije nejhůř právě v Egyptě. Přestože Korán hlásá rovnoprávnost muže a ženy před Bohem, každá arabská země si ho vykládá jinak. V Egyptě také stále existuje mnohoženství a egyptští muži se navíc nebojí mluvit o právu na návrat k jakýmsi dávným kořenům v podobě nekrofilie - možnosti obcovat s tělem své ženy ještě několik hodin po její smrti, což pro evropské ženy považuju za víc než alarmující, protože toto chování nebylo, podle dochovaných zdrojů, žádoucí ani ve starém Egyptě, což o něčem svědčí.

Už před dvaceti lety nás na dovolené v této zemi průvodci varovali, že se díky sňatkům s Evropankami snaží mladí Egypťané dostat ze země. Nevím, jak to mají teď, ale tehdy nesměli vycestovat, dokud za sebou neměli vojnu. Ti, co pryč nechtějí, evidentně našli cestu, jak si aspoň zajistit blahobyt.

Osobně bych v těchto věcech byla opatrnější. Mám ve svém okolí dva ukázkové případy velkých egyptských lásek a musím říct, že štěstí tyto holky rozhodně nepotkalo. Spíš naopak a vždycky to byla jen otázka času.

-----------------

Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDeny_v_isl%C3%A1mu

https://www.topzine.cz/dejiny-sexuality-1-dil-egypt

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-svet-v-egypte-chteji-zlegalizovat-sex-do-sesti-hodin-po-smrti-152766

Dokument HBO s názvem Miláčku, miluji tě

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz