Hlavní obsah
Názory a úvahy

Extrémní feminismus připravuje muže o práci. Čeká nás asi zajímavá doba

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: OpenClipart-Vectors, Pixabay

Je až s podivem, jak málo stačí říct na účet ženy, aby muž přišel o své postavení. Za chvíli se budou bát i lichotit.

Článek

Když jsem dnes ráno narazila na informace o komentátorovi Eurosportu, který už nesmí komentovat olympiádu kvůli tomu, že řekl něco sexistického na účet plavkyň, opravdu mě zajímalo, co to bylo. A pak jsem zůstala jak opařená. Protože řekl jen všeobecnou pravdu, a navíc to nejspíš nebylo ani myšleno vážně. Vyznívalo to jako vtip vytržený z kontextu.

Takto to dnes muži mají a díky feministkám to nemají snadné. Ano, doba ještě i začátku dvacátého století, kdy ženy nesměly ani na koupaliště a měřila se jim délka sukně, nebyla fajn, ale ve své podstatě to byla jen druhá strana extrému, který zažíváme dnes. Tehdy byly limitované ženy, dnes jsou to muži. A my ženy si tímto svým extrémismem nastavujeme prostředí lži a přetvářky, kdy se muži budou bát říct cokoliv, aby se chránili.

Opravdu v tomto chceme žít? Zdá se, že si neuvědomujeme, do jaké pozice muže ženeme.

Pamatuju si slovenského cyklistu Petera Sagana, který z rozmaru štípl do zadku mladou hostesku, co se zrovna fotila s jeho sokem. Taky zvedl vlnu kritiky a řekněme, že i oprávněné. K nežádoucímu fyzickému kontaktu by opravdu docházet nemělo, a to ani ze srandy. Nicméně tehdy stačila veřejná omluva a Peter jezdil vesele dál.

Proč teda musel přijít o možnost komentovat olympijské hry zkušený komentátor, který řekl jen, že se ženy poflakují a líčí? Navíc začal vcelku nevinně a opatrně: Víte, jaké ženy jsou… A je to pravda. Ženy jsou v globálu od přírody marnivé a všichni to víme. I my ženy. Co jsme si ale všichni do teď asi neuvědomovali je, že jsme některé i fest vztahovačné.

Nemyslím si, že by to, co zmíněný komentátor řekl a forma, jakou to řekl, považoval za zásadní a proti ženám nějaký muž. Spíš to byla nějaká žena. U nás se takovým říká potrefená husa a jsou to ty, kterých se sdělení týká a tím pádem i dotýká. Ty ostatní se tomu většinou jen zasmějí. Ne všechny totiž přijímáme obecný kontext za vlastní, a ne všechny ve věcech vidíme problém.

Protože problém je sexuální obtěžování a zneužívání, ale ne pravda a už vůbec ne sranda.

Skutečný problém začínám vidět v tom, že se přibližujeme době, kdy o nás ženách nebudou muži nejen veřejně mluvit, ale přestanou nám i lichotit, aby to náhodou nebylo vnímáno jako nevhodné a nepřipravilo je to o jejich postavení potažmo o práci. Bereme jim tím jejich přirozenost lovce i sexappeal, který jim tento přirozený pud dává.

A co nám zbyde? Oči pro pláč a pocit, že se nelíbíme a nikdo nás nemá rád.

Ženy by měly mít svá práva, jsou to stejní lidé, jako muži. Ale extrém škodí nám i našim mužům. Všeho s mírou, říkávaly naše babičky. A měly pravdu.

-------------

Zdroj: https://www.sport.cz/clanek/olympiada-skandal-v-primem-prenose-komentator-eurosportu-kvuli-sexisticke-poznamce-na-olympiade-skoncil-5032856#source=hp&seq_no=1&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.sznhp.box&utm_campaign=abtest249_dop_grouped_entities_varC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

https://www.idnes.cz/sport/cyklistika/peter-sagan-stipal-hostesku.A130331_225424_cyklistika_ald

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz