Hlavní obsah
Umění a zábava

Fenomenální Mladá dáma vás chytne a už nepustí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: generováno AI, DGSstudios, Pixabay

Máte rádi napětí, které vás přiková k obrazovce, nové příběhy a skvělou výpravu? Pak je tato novinka přesně pro vás.

Článek

Když jsem se včera večer probírala nabídkou celovečerních filmů streamovacích televizí, narazila jsem na název, který mě nijak zvlášť nezaujal. Obsah už na tom byl ale o dost líp. Příběh vypadal neotřepaně a rozhodně ve mně probudil zvědavost. Nakonec to byla hodina a tři čtvrtě skvěle stráveného času, napěchovaného napětím.

Elodie (Millie Bobby Brown) byla mladá princezna, která prožila celý život na nehostinném severu. Jejich království bylo chudé a lid strádal. Skvělým řešením se proto zdál sňatek s bohatým princem (Nick Robinson) ze vzdáleného království, který o ni projevil zájem. Bohužel měl tento jeho zájem velmi temný podtext - hned po svatbě měla být obětována drakovi chrlícímu žhavou lávu. Její otec (Ray Winstone) s tím souhlasil a nic netušící Elodie se i přes prosby nevlastní matky (Angela Bassett), která cítila, že něco není v pořádku, nechala princem okouzlit a zpečetila tak svůj osud.

Nemilosrdná královna (Robin Wright) ji v jeskyni vysoko v horách nechala svrhnout do propasti, aby naplnila dávnou dohodu se saní, jejíž pohnutky trýznit zdejší království byly ale úplně jiné, než vyprávěly legendy. Vše se ukázalo, když se jí Elodie rozhodla postavit tváří v tvář a vzdorovat svému osudu. Jak to všechno dopadlo se podívejte sami.

Tento příběh byl neskutečně odvážný, neotřelý a působivý nejen svým zpracováním, ale i dějem. Skvělý nápad spojený s hvězdným hereckým obsazením byl nakonec zárukou fantastického zážitku, který mě vtáhl a nepustil, dokud neskončil. Musela jsem uznat, že jsem si už dlouho žádný film tak neužila. Doporučuji ho všem, kdo mají rádi napětí a výpravné příběhy.

Film Mladá dáma (režie Juan Carlos Fresnadillo, USA, 2024) je z dílny Netflixu. Musím uznat, že tohle se jim fakt povedlo. Okouzlující princ pro mě sice zas až tak okouzlující nebyl, ale Robin Wright byla v záporné roli skvělá a i Millie Bobby Brown, jako princezna Elodie, předvedla skvělý výkon.

Tak si ho naplánujte a užijte minimálně jako já.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz