Hlavní obsah
Umění a zábava

Nová Malá mořská víla konečně na streamu! Je kouzelná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Walt Disney Studios

Pro všechny, které v kinech okouzlila, stejně jako mě, a i pro ty, kterým se do kina nechtělo.

Článek

Srdečně vás zvu na streamovací televizi Disney+, která včera konečně uvedla novou Malou mořskou vílu (režie Rob Marshall, USA, 2023) a mně a mojí malé dceři udělala velkou radost. Fakt jsme odpočítávaly dny. Byly jsme na ni totiž spolu v kině, a přestože to byla víc než dvou hodinová podívaná, zvládly jsme ji celou a moc si to užily. Teď ji slyším hrát z tabletu v pokojíčku.

Příběh, který všichni známe. Malá mořská víla se zamiluje do prince, zachrání mu život a pak začarovaná zlou olihní Uršulou bojuje o jeho lásku. Je to andersenovská klasika a ani obsazení dívky s tmavší pletí Halle Bailey do role Ariel na tom vůbec nic nezměnilo.

Ať si říká kdo chce, co chce, byla v této roli překrásná a Ariel v jejím podání byla přesně taková, jaká má být. Něžná a křehká a mládí z ní tryskalo plným proudem. Já vím, předloha je jiná, s tím souhlasím, ale víte co? Malým dětem je to jedno a i našemu tátovi, který byl fest proti, se nakonec líbila.

Další postavy podmořského království jsou naopak úplně přesné. Javier Bardem jako by byl pro roli vládce Tritona zrozený a Melissa McCarthy pro Uršulu taky. Samostatnou kapitolou je krab Sebastian. Jan Dolanský ho nadaboval parádně a jeho písně mají skvělé, zábavné texty.

Co se týká pozemských postav, měla jsem už z upoutávek trošku obavu z prince Erika v podání Jonaha Hauera-Kinga. Nepřišel mi nijak atraktivní, ale nakonec byl fajn. Dívá se na něj hezky.

No a z čeho jsem nadšená? Z grafického zpracování podmořského světa, ze scén na moři a hlavně z českého dabingu Ariel. Hlasový projev Natálie Grossové je v písních skvělý. Naléhavost, síla hlasu a práce s ním přesně souzní s mistrovským hereckým výkonem Halle Bailey. Je to prostě a jednoduše pohádkové.

Zahoďte předsudky, pokud nějaké máte, a užijte si to. Je to skvělý program na víkend s dětmi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz