Hlavní obsah
Móda a trendy

Stylistu Vaňka by měl někdo mírnit. Veřejně hejtuje naše osobnosti

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: MabelAmber, Pixabay

Lidé, kteří ve svých životech něco dokázali a dostali se na špici českého národa, jsou bezdůvodně napadáni někým, kdo si říká stylista, ale občas je sám jak vystřelený z rakety.

Článek

Jsou trendy, které jsou fajn a pak ty, co fajn prostě nejsou. Palcové titulky s hejty na účty našich celebrit, představitelů státu a jejich doprovodů o tom, jak hrozně vypadají nebo jsou oblečení, mě zaráží. To už opravdu nemáme úctu k nikomu?

Jaký rozdíl je vlastně mezi body shamingem, který je tak odsuzovaný a propíraný, a rádoby objektivním hodnocením jakéhosi stylisty Vaňka, který nějakým nedopatřením obléká některé z celebrit (jen ty, co mu to žerou), a myslí si, že by se podle něj měli oblékat všichni?

Bylo by fajn, kdybychom si uvědomili, že všichni lidé, co se nechají oblékat stylisty, potlačují více či méně své vlastní já. Samozřejmě, pokud chtějí nebo potřebují reprezentovat (a reprezentují celou naši zem), je to žádoucí. Neexistuje ale jen jeden jediný stylista, co svou práci umí, a každý to umí trošku jinak. Tak, aby tady byli stylisti pro všechny.

Styl je totiž otázka vkusu a ten má každý z nás trošku jiný. Kdybychom se všichni řídili stylem jednoho člověka, vypadali bychom všichni stejně. Pan Vaněk by byl spokojený, nicméně bychom umřeli nudou. To, že se jednomu člověku něco nelíbí, neznamená, že se to nelíbí všem. Žádný člověk se nezavděčí všem a pak je to jen o tom, jak moc se chce člověk v oblékání vzdálit sám sobě a taky, co ho k tomu vede.

Jenomže v dnešní době se nikdo na nic neptá a všichni si jen jedou to svoje. Pro všechny ale jejich přístup prostě není. Ti zdánlivě nepřizpůsobiví lidé chtějí zůstat co nejvěrnější sobě, a když vyhledají stylistu, potřebují, aby souzněl s jejich stylem a případně ho jen uspořádal a doladil.

Všichni prostě nemůžou chodit vystajlovaní podle pana Vaňka a jemu to nedává právo si nevidět do pusy a na účet uznávaných osobností nebo jejich blízkých vypouštět neomalené soudy, které je haní a samozřejmě jim vnitřně ubližují. Všechno jde totiž podat slušně a decentně, tak aby to člověk pochopil, třeba se i zastyděl, ale hlavně byl motivovaný ke změně.

Módní hodnocení pana Vaňka jsou hrubá, útočná, často až vulgární a prakticky vždycky urážlivá. A za mě už je na čase, aby mu to někdo řekl, protože ani on není vždycky echtgold. Samozřejmě podle mého osobního názoru a stylu.

Je víc než zajímavé, že jeho názor je tak slyšet. Je jasné, že je to právě díky zvolené formě. Není divu, že je to většinou v bulváru a jeho slova tak pozbývají váhu. Chová se totiž jak ukázkový hejtr a navíc veřejně.

Už to pozoruju delší dobu, ale trpělivost mi došla až s jeho vyjádřením o paní Fialové v Paříži. Ano, nevychytala to, ale to není důvod ji osočovat z buranství a označovat ji za tetu z horní dolní. Je tady totiž možnost, že je to její styl a tím pádem se to stává osobním. Jde jen velmi stěží tak silná slova ospravedlnit. Navíc mám i pocit, že by to bylo pod něčí úroveň.

Osobně, kdybych byla součást menšiny, chtěla měnit svět a případně motivovat lidi k tomu, aby poslouchali, co říkám, volila bych formu smířlivou. Protože když útočíme, z druhé strany přichází obrana, ale nikdy ne náprava. Nikdo se nebude zařizovat podle člověka, který ho uráží. Spíš ho začne nesnášet.

-------------

Zdroj: https://www.super.cz/clanek/celebrity-filip-vanek-o-outfitu-manzelky-premiera-to-si-pujcila-z-fundusu-obrovska-davka-buranismu-teta-z-horni-dolni-1506797#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=super.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz