Hlavní obsah
Názory a úvahy

Jestli se Babiš vrátí k moci, tak emigruju

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Věra Vaňková, vytvořeno v grafickém editoru z volně dostupných zdrojů - PNGEgg

Nehodlám totiž žít v totalitě a čekat, až nás přijde „osvobodit“ sovětská, pardon, ruská armáda a budou ji vítat rudé šátky. Politika není moje parketa, ale tohle jsem ze sebe prostě dostat musela, jinak by to ve mně kypělo dál.

Článek

Za totáče bylo všechno státní, dnes Babišovo. Jaký je v tom rozdíl? Žádný! Babišovy noviny, Babišovy uzeniny, Babišova kuřata…. A tomu odpovídající výplata. Hezky se to rýmuje, co? Zkrátka, kdo má prachy, má moc. A kdo jich má moc, chce ještě víc. Tak tomu bylo odpradávna, je a bude, bohužel.

Co absolutně nechápu? Našinci, kteří ho nenáviděli, kritizovali a údajně nevolili, když byl u moci, se najednou obrátili jako korouhvičky a teď ho milují, prosazují a zobou mu z ruky. Ale žádný člověk se nezmění lusknutím prstu, natož on! Tady se opět dokonale předvedl český charakter! Jsme nespokojeni se současnou vládou, tak budeme do nebes vychvalovat tu předchozí, abychom měli nějaké protiargumenty, že? Víte, co vám řeknu? Je mi z toho zle. Jediné, co bývalý premiér opravdu uměl, naklonit si = oblbnout a uplatit početnou masu voličů, to jest důchodce. A ti teď věčně řvou, že mají málo, protože jim přidával víc, než současná vláda.

Ještě jeden zvláštní úkaz, který se vyskytuje asi taky jen v zemích koruny české: Když se po volbách zeptáte voličů, kdo volil vítěze, nikdo se k němu nehlásí. Zajímavé, že? Pokud někoho volím, jsem přesvědčená, že je to ten pravý, za svůj názor se nestydím a stojím si za ním. Nebo vy to máte jinak? Proč bych například měla tajit, že jsem volila pana prezidenta Pavla, když jsem si jistá, že je to ten pravý člověk na pravém místě.

Nedávné protestní akce a pražské pseudodemonstrace se ani náhodou nekonaly v zájmu lidu a pro jeho blaho, nýbrž ku prospěchu staré gardy s napojením na Rusko, která si už už mne ruce, aby se opět chopila moci. A dělný lid je toliko horda pěšáků, které každá vláda chystající se převzít moc, potřebuje pro uskutečnění svého plánu. A taky potřebuje zatemněné mozky a stádo poslušných ovcí. Tak už se lidičky konečně probuďte!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz