Hlavní obsah
Cestování

Plážoví gigolové a láskou zmámené naivní turistky v Egyptě

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Věra Vaňková, vlastní foto

Léto vrcholí, dovolené jsou v plném proudu a jistě spousta z vás zavítá i do země faraonů, starověkých památek a neodbytných mladíků, snažících se vetřít do přízně evropských turistek, získat si jejich náklonnost a „zažehnout plamen lásky“.

Článek

Proč ty uvozovky? Čtěte dál a za chvíli se dovtípíte.

Tito plážoví a hoteloví gigolové jsou v namlouvání cizinek velice úspěšní. Ono není divu, neboť na dovolené je najednou všechno krásnější. Dámy nechají doma starosti, chlapy a odrostlé děti a po pár lichotkách od mladých, pohledných barmanů, animátorů, plavčíků či poslíčků v hotelu, zjihnou raz dva. V tu ránu si připadají jako princezny v pohádce, protože tolik pozornosti jim v životě žádný chlap nevěnoval. Co na tom, že se domlouvají lámanou angličtinou a posunky. Ano, přesně o takovém úžasném partnerovi snily, když četly romantické příběhy z červené knihovny. Teď se jejich představy staly skutečností a vznášejí se kdesi v sedmém nebi.

Bohužel, pokračování těchto prázdninových lásek už tak růžové nebývá. Místo, aby zamilované ženy pluly na obláčku, často se topí v slzách a pokud nedokáží vztah včas utnout, tak i v dluzích.

Přináším vám autentický příběh mojí spolužačky ze střední, Milušky, který nám vyprávěla na třídním srazu. Ano, také uvěřila lžím svého arabského prince, s nímž se seznámila v egyptském hotelu a příběh lásky, který začal jako ta nejkrásnější pohádka, pokračoval jako horor. A jak skončil? To se také dozvíte.

Naše hlavní hrdinka je moc hodná paní středního věku, která to neměla v životě jednoduché. Dlouhá léta žila v manželství s tyranem a alkoholikem. Na otázku, proč se s ním nerozvedla hned, jak zjistila, že pije a v opilosti nejde pro ránu daleko, odpověděla, že jí sliboval hory doly a někdy i měsíc opravdu nepil. Prostě klasika. Vydržela to s ním dlouhých 15 let. Jakmile jejich společný syn dostal občanku, konečně se odhodlala k rozvodu. A aby si dala do kupy psychiku, vypravila se po mnoha letech s kamarádkou k moři do Egypta. A tam, docela nenápadně, začala její love story.

Hned první večer se obě ženy vydaly do hotelového baru. Zbyl na ně jediný volný stoleček hned u barového pultu, za nímž kraloval pohledný, vysoký, černovlasý, usměvavý mladík. Hbitým grifem připravoval míchané nápoje, prozpěvoval si u toho a ještě stačil mrkat na Milušku.

Následují den už Ahmed, egyptský mladík, jen o něco málo starší, než Miluščin syn, svoji lásku vyhlížel a přinesl jí květiny. Dokonce se i osmělil a oznámil jí, že má zítra volno a zve ji na kávu do jiné restaurace. I přes varování kamarádky Hanky Miluška pozvání přijala a vypravila se se svým nápadníkem do centra Hurghady. Byl opět velice pozorný, nešetřil lichotkami a večer probíhal přesně podle její představy. Sice jí při placení řekl, že u sebe nemá dostatek hotovosti a musel by si pro peníze dojít ho hotelu, kde pracuje i bydlí, ale to Milušku vůbec nerozhodilo, peněz měla dost, tak proč by pro jednou nezaplatila.

Celý týden se nesl ve stejném duchu, přes den si užívala sluníčka a moře s kamarádkou Hankou, večery trávila se svým úžasným společníkem Ahmedem. Dovolená utekla jako voda v Nilu a nastal čas loučení. Zamilovaná odjezd oplakala, ale slíbili si, že budou dál v kontaktu. A tak se i stalo.

Každý den si volali nebo psali, až jednou, asi za dva měsíce po návratu z dovolené, se Ahmed neozval. Miluška byla jak na trní a nic. Až za tři dny jí přišla zpráva z neznámého čísla. Ano, miláček se ozval. Moc se jí omlouval, prý se mu rozbil mobil, tudíž jí neměl z čeho zavolat ani napsat. A že si teď nemůže koupit nový, protože ještě nedostal výplatu. A u nich jsou strašně drahé a nevím, co ještě. Dokonce jí napsal, jaký by se mu hodil. A nebyl zrovna skromný: jeden z nejnovějších modelů iPhone. Prý mu poradil kamarád, že se z něho nejlépe dovolá. Samozřejmě je to nesmysl, ale láskou omámená a techniky neznalá prostá žena z Čech uvěřila. Koupila mu ho a poslala, přestože za něj dala celou svoji výplatu. Ale co by neudělala pro svého milého, že?

Zanedlouho Ahmed volal celý rozrušený a třesoucím se hlasem líčil, že je jeho otec v nemocnici se srdcem a pokud ho do týdne nebudou operovat, zemře. A astronomickou částku za operaci rodina nemá. Něco prý dá bratr, něco on, trošku přidá sestra a maminka prodá zlato. Ale i tak jim v přepočtu na koruny ještě 80 tisíc chybí. Tak jestli by prý nepomohla. Samozřejmě pomohla, přece nenechá jeho otce zemřít, vždyť by si to celý život vyčítala.

Dny ubíhaly a přišlo jaro. Miluška celá natěšená odletěla do Egypta znovu, tentokrát sama a vyloženě za Ahmedem, který jí slíbil, že ji představí svým rodičům. Jakmile se však zeptala, kdy do Káhiry, na jejímž předměstí měli rodiče bydlet, pojedou, začal se vymlouvat na porouchané auto. To by však nebyla ženská, aby si neporadila. Vždyť hotel pořádá za dva dny zájezd na pyramidy do Gízy a odtamtud to mají do Káhiry coby kamenem dohodil. Ahmed jásal nadšením a tak jeho láska zaplatila dvakrát ne zrovna levný výlet. Těsně před odjezdem přiběhl celý udýchaný, že mu šéf zrušil volno a tudíž odjet nemůže. No, co se dá dělat, povzdechla si Miluška a pomyslela si, vždyť na tom není nic divného, to se stává i u nás. A odjela na pyramidy sama.

A co bylo dál? Miláček z ní stačil ještě do konce týdne vytáhnout dalších 60 tisíc na opravu údajného auta. (Později se ukázalo, že nikdy žádné neměl.) Tak si spočítejte, o kolik důvěřivá žena přišla. A to ještě nebylo všemu konec. Zase nastalo dojemné loučení s příslibem, že příště přijede na delší pobyt a to už se spraveným autem určitě k Ahmedovým rodičům vypraví.

Mezitím dokázal egyptský princ vysát z Miluščina konta pod různými záminkami nemálo tisíc, například si vybájil, že v práci nedopatřením rozbil drahý kávovar nebo že majitel hotelu odjel na služební cestu do zahraničí a zapomněl zaměstnancům poslat výplaty. Fantazii měl opravdu bohatou.

Po přečtení podobného příběhu na internetu, už se zaláskované naivce něco nezdálo, ale přesvědčila sama sebe, že přece všichni tihle hoši nejsou podvodníci, vždyť ten její ji nosil na rukou. A tak se do Egypta vypravila potřetí, tentokrát na tři týdny. A ouha! Ahmed na ni nečekal na letišti jako minule, ani v hotelu nebyl, zkrátka se po něm slehla zem. Trošku znala jeho kolegu z baru, tak za ním zašla, aby zjistila, kam její milovaný Egypťan zmizel, vždyť ji měl představit svým rodičům. A kolega šel s pravdou ven. Ano, Ahmed má rodiče, ale otec nikdy nemarodil se srdcem ani s ničím jiným, je zdravý jak řípa. Ale kromě nich má i manželku a dvě malé děti. Takže Miluška se stala sponzorem celé rodiny! Znovu zklamaná životem odletěla prvním letadlem domů a na muže definitivně zanevřela.

Co z toho vyplývá, milé dámy? Chcete-li si užít týden v náručí pohledného mladíka, platit za to, potom zavřít bránu, zážitky si nechat pro sebe a bez jakýchkoliv citových vazeb se vrátit domů, žádný problém. Ale vězte, že z těchto prázdninových dobrodružství většinou žádné dlouhodobé partnerské vztahy nevzniknou, zato pořádná díra ve vašem rozpočtu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz