Hlavní obsah
Cestování

Pozvánka do hotelů, kde vás nebude rušit dětský křik ani psí štěkot

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Věra Vaňková, vlastní foto

Dnes vám přináším pár tipů na české a moravské hotely, kde můžete strávit opravdu klidnou podzimní dovolenou nebo relaxační či romantický víkend.

Článek

Pokud stejně jako já netoužíte po tom, aby vám děti skákaly v bazénu na hlavu, rušily při masáži, nudily se a honily v luxusní restauraci a budily vás křikem ráno v šest, pojeďte se mnou.

Nejprve zavítáme do Jizerských hor, konkrétně Příchovic u Kořenova, kde najdeme náš první hotel pouze pro dospělé s příznačným názvem V Nebi. Ano, opravdu tak se v tomto pětihvězdičkovém wellness komplexu budete cítit. Wellness hotel V Nebi je vůbec první hotel „Adults only“, to jest pouze pro dospělé v Česku a své nadstandardní služby poskytuje už od roku 2008. 

Čeká vás tu nefalšovaná romantika a designově zařízené ubytování v útulných pokojích či prostorných suitách. Každá suita je koncipována v jiném stylu. Duši potěší a tělo zasytí skvělá wellness penze s kulinářskými večeřemi o několika chodech. Po celý pobyt můžete využívat velkoryse pojatou wellness a SPA zónu na 800 m2 plochy s bazény, vířivkami, saunami a odpočinkovými prostory, venkovním whirpoolem a slaným zahradním jezírkem. Vše včetně relaxačních procedur v podobě masáží či koupelí, je určeno výhradně pro vás, hotelové hosty.

Díky své poloze vysoko v kopcích a stranou veškerého dopravního ruchu si tu užijete doslova nebeský klid a dechberoucí výhledy na panorama Jizerských hor a Krkonoš, které se nikdy neomrzí. V okolí se nabízí spousta možností pro výlety do přírody, pěší turistiku i cykloturistiku, takže i aktivní a přírodu milující hosté si tu přijdou na své. Počítejte tu s vyššími cenami, které však plně odpovídají luxusnímu vybavení a špičkovým službám hotelu.

V Jizerských horách ještě chvíli zůstaneme a přímo v jejich srdci, Janově nad Nisou nedaleko Bedřichova, navštívíme další velice oblíbený, menší a velmi klidný čtyřhvězdičkový hotel Premier, taktéž určený výhradně pro klientelu 18+. Je to ideální místo pro romantické pobyty v lůně přírody, které si užijete v plném komfortu.

Celý objekt byl před 10 lety zrekonstruován a zmodernizován tak, aby vyhovoval všem potřebám dospělých hostů. Interiéry působí harmonickým a uklidňujícím dojmem. Nabízí pouze 38 lůžek, takže žádný masový turismus a s ním spojený hluk opravdu nehrozí. Jelikož okolí hotelu tvoří prakticky samé lesy, pastviny a louky, najdete zde tu pravou oázu klidu a pohody. Žádný městský ruch a světelný smog, jen čistá horská příroda jako stvořená k relaxaci a pozorování hvězdné oblohy.

Dosytosti si tu užijete také naprosto skvělou gastronomii a pokrmy z lokálních surovin, budete se kochat nádhernými výhledy z hotelové terasy a užívat pohody v útulném wellness centru s velkou vířivkou a saunou.

A nyní se přesuneme na Moravu, konkrétně do hlubokých beskydských lesů, uprostřed nichž stojí čtyřhvězdičkový wellness hotel Ondrášův Dvůr, určený pro hosty starší 15 let. Zde, v Mezivodí, nedaleko oblíbeného turistického střediska Bílá kousíček od slovenských hranic, najdete dokonalý relax a únik od městského hluku. Hotel láká na skvělou gastronomii z lokálních surovin a nadstandardní služby.
Koncept hotelu je nastaven tak, abyste tu mohli každý den strávit jinou formou odpočinku. Čeká na vás dokonale upravená zahrada s romantickými zákoutími, několik okrasných i koupacích jezírek a relaxačních zón. Ve vyhlášeném Thermal parku si přijdou na své i milovníci horkých pramenů a saunování. Také můžete jen tak lenošit na Tropico Beach, to jest uměle vytvořené pláži ve vyhřátém písku, kde si budete připadat jako na dovolené v Karibiku.

Pobyt si tu užijí i aktivní sportovci, kteří uvítají blízkost SKI areálu a množství značených turistických tras nádhernou beskydskou přírodou.

Na Moravě ještě zůstaneme, ale zamíříme na jih a okusíme pohostinnost a komfort Boutique penzionu Villa Hrušky na Břeclavsku, určeného rovněž výhradně pro dospěláky.

Uvítá nás malebný kraj vinic, vinných sklípků a komfortní ubytování v architektonicky povedených prostorách s maximální dávkou soukromí. Samozřejmostí je ochutnávka těch nejlepších lokálních vín od místních vinařů a naprosto perfektní služby. Villa nabízí celkem devět pokojů, jejichž interiéry jsou vybaveny nábytkem a doplňky od šikovných tuzemských řemeslníků a umělců.

Ať už hodláte vyrazit ve dvou nebo s menší skupinkou přátel, v tomto penzionu budete vždy vřele vítáni. Obklopí vás tu pohodová přátelská atmosféra. Dávku potřebné energie můžete načerpat nejen degustací vín či odpočinkem na zahradě nebo v bazénu, ale třeba i formou některé ze sportovních aktivit. Můžete si tu půjčit trekingová kola, koloběžky, trekingové hole a další sportovní vybavení, takže nudit se určitě nebudete.

A na závěr speciální tip pro milovníky nevšedních zážitků a netradičního ubytování: Hotel Anybody v moravské metropoli, který je prostě jiný, než všechny ostatní. Rozhodně nečekejte žádnou klasiku, neboť je koncipován jako zážitkový hotel pro dospělé páry. Má k dispozici 10 originálních pokojů, které jsou zařízeny ve stylu slavných filmů a doplněny o množství rekvizit, které vás vtáhnou do „hry“. Designér tu rozjel fantazii na plné obrátky.

A co vás tu čeká? Vstoupíte do pokoje, stisknete tlačítko „start“ na tabletu a celý pokoj se rozsvítí barevnými světly a ožije audiopříběhem, který vás vtáhne do hlavních rolí. Jen vy dva a nic víc! Anybody „hry“ jsou inspirovány slavnými filmy šedesátých let. Můžete se vžít do různých rolí, které částečně navazují na náladu daného filmu a dotvořit si je dle vlastní fantazie. Každá hra je vymyšlená přímo pro daný pokoj ve spolupráci s designéry, scenáristy i herními specialisty a zahrnuje čtyři různé scény, uvedené audiem namluveným profesionálními herci. Pro každou scénu jsou k dispozici určité rekvizity, světelné nastavení pokoje a potencionální úkoly. Ty jsou však spíše pobídkou k zábavě a zapojení fantazie, než nějakou povinností.
Pokud tedy chcete se svou polovičkou strávit skutečně netradiční noc a dopřát si něco zvláštního, určitě stojí za vyzkoušení. Tak hurá do Brna.

Ať již vyrazíte do Jizerek, Beskyd nebo někam úplně jinam, přeji vám šťastnou cestu, krásné zážitky a barevný podzim!

Zdroje informací: https://www.vnebi.cz/cz/ https://www.hotelpremier.cz/ https://www.hotelondrasuvdvur.cz/ https://www.villahrusky.cz/ https://www.anybody.cz/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz