Hlavní obsah
Názory a úvahy

Proč všechno svádíte na Ukrajince?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Věra Vaňková, vlastní foto

Všichni máme v živé paměti hrůzný útok masového vraha na Karlově univerzitě. Okamžitě po něm se začaly na sociálních sítích lavinovitě šířit zvěsti, že šíleným střelcem je Ukrajinec.

Článek

Nechápu, jak na takový nesmysl naši rádoby inteligentní influenceři a ničeho neštítící se dezinformátoři přišli. A rovněž mi nejde na rozum, za jakým účelem tyto lži, negativně dopadající na válkou těžce zkoušený národ, vůbec vypustili do éteru. Stejné bláboly jsem zaslechla i o pár dnů dříve při pátrání po vrahovi z Klánovického lesa.

Minulý týden došlo na malém sídlišti v našem do té doby poklidném ospalém městečku k vyřizování si účtů doslova na ostří nože. A to až tak, že těžce zraněného pobodaného muže musel transportovat vrtulník, neboť byl ohrožen na životě. Ještě než vzlétl, roznesla se po městě fáma, že našeho bezbranného spoluobčana napadla horda opilých ukrajinských dělníků. Opět netuším, kdo a proč tuto falešnou zprávu vypustil do světa. Žádné dělníky z východu u nás nemáme, bydlí tu pouze asi desítka ukrajinských žen s dětmi. Všechny pracují a téměř o nich nevíme. Bohužel, tato lež si dál žije svým životem a nabaluje na sebe další „zaručeně pravdivé“ detaily.

A do třetice: Včera jsem byla svědkem rozhovoru dvou žen středního věku, čekajících na autobus. Jedna vyzvídala na druhé, kam má v tomto psím počasí namířeno. A dotyčná začala barvitě líčit svoji údajně svízelnou situaci. Vyprávěla, jak je již několik let na pracáku, kam právě teď jede. A ne a ne sehnat práci, protože ji všechnu schlamstli ukrajinští přistěhovalci. Ano, paní má opravdu smůlu, ale ne proto, že by kvůli válečným uprchlíkům nemohla najít práci, ale proto, že ji znám. A tudíž vím, že ona dáma práci nikdy nehledala a žila ze sociálních dávek dávno před tím, než vypukla nějaká válka. Heslem „Ručičky nebojte se, vy makat nebudete“ se řídí celá její rodina léta letoucí a pracovití lidé z východu s tím nemají pranic společného .

Vážení, mám v této mírumilovné zemi spoustu přátel a jsou to vzdělaní, pracovití, čestní a nesmírně skromní lidé na hony vzdáleni představám některých našinců o Ukrajincích jakožto stavebních dělnících mdlého rozumu, holdujících alkoholu.

Bohužel, řadě našich občanů leží stále v žaludku lidé, kteří v pár vteřinách přišli o všechno, co celý život budovali, a uprchli před válkou s veškerým majetkem v několika taškách. Zkrátka česká závist nezná mezí.

A že nás přišli ekonomicky zruinovat, přepadat a vraždit? Kdepak, na to si vystačíme sami. A že nám berou práci? Haha, chtěla bych vidět, kdo z jedinců, kteří toto tvrdí, by byl ochotem za jejich mzdu vůbec vstát z postele.

A hlavně by mne zajímalo, na koho byste sváděli prohřešky a násilné činy či vaši vlastní neschopnost, kdyby tu Ukrajinci nebyli. Na mimozemšťany?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz