Hlavní obsah
Názory a úvahy

Pseudodemonstrace aneb s Babišem na věčné časy

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Věra Vaňková, vytvořeno v grafickém editoru z volně dostupných zdrojů - PNGEgg

Nikdy jsem nechtěla psát o politice, není to moje parketa, ale pondělní stávka a pseudodemonstrace, na níž chyběly snad už jen rudé šátky, mě k tomu vyburcovaly. A proč?

Článek

Pokud někdo svolá demonstraci za lepší příští pro všechny, velice ráda se zúčastním, ale rozhodně nebudu demonstrovat za horší minulé nota bene s prorusky orientovanými politiky. A víte, co je zvláštní? Na těchto rádoby dělnických odborářských akcích jsem nikdy neviděla zástupce profesí s opravdu nedůstojnými příjmy, například ošetřovatelky z Alzheimer center, domovů pro seniory, ústavů pro handicapované… Ty pracují za mrzký peníz o sobotách, nedělích, svátcích i v noci. Ano, nemohou se zúčastnit žádné demonstrace, protože na to nemají čas a stávkovat také nebudou, neboť jejich klienti vyžadují péči 24 hodin denně. Nebo třeba takoví živnostníci, drobní řemeslníci. Vidíte je s transparenty v prvních řadách? Nikoliv, jelikož se musí sakra otáčet, aby uživili rodinu.

Abych byla objektivní, kuchařkám ve školních jídelnách nezávidím, to je dřina, ale takový školník se ještě nepředřel. A taky nevím o škole, kde pracují na směny a o víkendech. Ono je třeba v souvislosti s výší mzdy, posuzovat i náročnost profese. Bohužel, každý si myslí, že právě ta jeho je nejdůležitější a v tom je ten kámen úrazu.
A teď k pravému smyslu těchto protestních akcí, v jádru totiž vůbec nejde o školní kuchařky. Každá vláda, která se chce chopit moci, potřebuje pěšáky z řad dělného lidu a každému převratu předcházejí stávky a demonstrace, které budoucím mocipánům skvěle nahrávají. Jen houšť a větší kapky a staronová garda si už už mne ruce!
Vážení, chtělo by to trošku oprášit znalosti historie, třeba takový osmačtyřicátý. Od tohoto roku patřil veškerý majetek v naší zemi po více jak 40 let nikoliv národu, jak by se dalo usuzovat od slova znárodnění, nýbrž státu. A dnes Babišovi. Vidíte v tom nějaký rozdíl? Já ne. Za totality byli disidenti napojeni na západ, dnešní rozvraceči na východ. Tak se lidi konečně probuďte! Toužíte snad po návratu levicové vlády jedné strany a chcete, aby nás opět „osvobodila“ Rudá armáda? Já tedy rozhodně ne.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz