Hlavní obsah

Útulný wellness penzion na Vysočině v oblasti, které se vyhnula velká voda

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Věra Vaňková, vlastní foto

Wellness penzion Medličky

Dnes pro vás mám ideální tip na podzimní dovolenou. Zdravím vás z velice příjemného čtyřhvězdičkového penzionu Medličky, který najdete v lůně přírody mezi Jihlavou a Telčí. Můžete tu strávit klidně celý týden a rozhodně se nebudete nudit.

Článek

Nebo zavítat jen na romantický či relaxační víkend. Přestože tento rekreační komplex stojí na samotě, má svůj výkonný generátor a vlastní zdroje energie, tudíž i v případě takové živelné katastrofy jako jsou současné povodně a zde na kopcích i silný vítr, bez problémů funguje a hostům jsou plně k dispozici všechny jeho služby. V chladném období mimo topnou sezónu si tu můžete na pokojích přitopit klimatizací a společné prostory jsou příjemně vyhřáté.

Prohřát celé tělo si můžete i v saunách, vířivce s teplotou vody 36°C a bazénu o rozměrech 6×10 metrů, hloubce 1,4 m a vodě vyhřáté na 30°C. Samozřejmostí jsou vyhřívané lavice a pohodlná lehátka pro příjemnou relaxaci. Součástí wellness areálu je také malá tělocvična na jógu a masérna. Masáže si můžete objednat buď předem při rezervaci pobytu nebo po příjezdu na recepci.

Hravým hostům je k dispozici také kulečník a šipky. Milovníci sportovních aktivit mohou využít i multifunkční venkovní hřiště a zahrát si tenis, nohejbal, volejbal nebo fotbal. Veškeré potřebné vybavení si zapůjčíte přímo na místě. A nově si můžete vyzkoušet svoji mušku při minigolfu.

Penzion je vhodný rovněž pro pořádání firemních akcí a teambuildingů. K těmto účelům lze využít dvě oddělené místnosti vybavené moderní audiovizuální technikou.

Tento romantický areál obklopený rybníky, zasazený doprostřed zeleně, je také ideálním místem pro svatební hostiny i obřady. Vdavekchtivým párům je k dispozici svatební altánek a molo u přilehlého rybníčku. Svatební hosté jistě ocení prostory nádherné zimní zahrady s vlastním barem a tanečním parketem.

Co se týče ubytování, můžete si vybrat některý z 18 útulných dvou a třílůžkových pokojů vybavených klimatizací, sprchovým koutem nebo vanou a vším potřebným pro váš příjemný pobyt či prostorný apartmán s kuchyňským koutem. A co je největší devizou penzionu? I při plném obsazení je tu absolutní klid.

Vaše chuťové buňky si přijdou na své ve zdejší restauraci. Mistři kuchařského řemesla vám tu připraví vybrané lahůdky z prvotřídního masa a uspokojí i vegetariány. A velice chutnou krmi si můžete objednat denně do 21:30, což dnes také nebývá obvyklé. Někde už vám v devět večer neudělají ani topinku.

V tomto útulném rodinném penzionu nejsem poprvé a ještě nikdy jsem tu nenašla jedinou pihu na kráse a sebemenší důvod si na cokoliv stěžovat. Naopak, veškeré služby jsou tu na špičkové úrovni. Přestože se jedná pouze o penzion, srovnala bych je se čtyřhvězdičkovým hotelem. A co je důležité, i když venku prší a je opravdu nevlídno jako třeba nyní, užijete si tu dokonalý relax.

Na své si tu přijdou i děti. Součástí areálu je minizoo, kde jsou k vidění ovečky, kozy, ovce, pštrosi, koně a včelky. A přímo u penzionu chovají i početný klan slepiček s kohouty. Ale nebojte, budit vás nebudou. Nikdy jsem je kokrhat neslyšela. Zato si můžete dát v rámci bohaté bufetové snídaně čerstvá domácí vajíčka.

Vyrazíte-li sem na podzim, nezapomeňte košík na houby, ty tu rostou opravdu jako po dešti. A v zimě se vám v okolí nabízí množství běžkařských tras.

Ani milovníci památek nepřijdou zkrátka. Doporučuji navštívit 20 km vzdálené historické město Telč, jehož historické jádro je městskou památkovou rezervací, zapsanou na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Vypravíme-li se opačným směrem, přibližně stejně kilometrů máme do krajské metropole, Jihlavy. Toto historické město, založené ve 13. století, proslulé těžbou stříbra, je od roku 1982 městskou památkovou rezervací a také má návštěvníkům co nabídnout. Třeba takové jihlavské podzemí rozhodně stojí za návštěvu. Duch středověku na vás dýchne i na nedalekém monumentální hradě Roštejn nedaleko Třeště.

Zkrátka, zde si přijde na své každý a v jakémkoliv ročním období. Pobyt je však třeba objednat s dostatečným časovým předstihem, neboť o kvalitní služby je velký zájem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz