Hlavní obsah
Lidé a společnost

Co podniknout o víkendu s holkami, ať už doma, nebo venku?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

S mými nejbližšími kamarádkami jsme v kontaktu prakticky vzato každý den a scházíme se každý pátek, tudíž občas témata typu práce a život jsou již otřepaná. Přišla jsem tedy s pár nápady, jak zpestřit váš (a i náš) holčičí večer.

Článek

Každý člověk občas potřebuje „změnu vzduchu“ kolem něj - přestat řešit ty stejné věci či polemizovat nad tím, co nám v práci zase nevyšlo a kdo nás naštval. A možná i trochu vypadnout ze svého komfortu pátečního večera před televizí.

Samozřejmě, nechápejte mě špatně, občas jediné, co každá dívka, slečna či žena vlastně potřebuje, je posezení se svými kamarádkami nad sklenkou vína a trochu si pokňourat nad životem.

Jako první tip vám musím předat něco, co s holkami podnikáme velmi aktivně, abychom trochu pozměnily naše běžné páteční aktivity.

1. Večer s občerstvením

Prakticky vzato můžete dělat cokoliv, probírat nejžhavější drby, stěžovat si nebo jen tak tlachat - jen si k tomu společně připravíte něco dobrého k snědku. Naše „go-to“ jsou rozhodně palačinky, protože přeci jen je to většinou pátek večer a člověk nechce stát v kuchyni tři hodiny, aby to všechno za dvacet minut zmizelo.

Zajedeme na nákup, každá nakoupíme část z toho, na co máme chuť. Ovoce, topingy, brambůrky, bonbonky a všechny tyhle dobroty. Nemusí se vše ale týkat palačinek. Můžete si připravit celou řadu jednoduchých pokrmů, co vás určitě potěší. Od pizzových šneků po domácí pizzu. Prostě cokoliv, na co máte chuť a energii, abyste si večer udělaly hezčí.

2. Filmový/seriálový večer

Stále jsme u „odpočinkových“ aktivit, kdy zaměstnáváme sice hlavu, ale tělo má alespoň trochu čas na regeneraci. Stačí si vybrat váš oblíbený film či seriál, udělat popkorn a pohodová dámská jízda může začít!

- tip - můžete i vyzkoušet variantu, kdy se oblečete tematicky k filmu/seriálu, na který budete koukat. Věřte, že vš večer to určitě obohatí.

3. Wellness večer

Další z nápadů na klidný večer je „wellness night“. Můžete si nakoupit masky a krémy a udělat si pořádnou skincare, nebo to vzít na jiný level a nějaký wellness si zarezervovat. Například na Slevomatu je takových wellnessů na pár hodin spoustu, kdy si zarezervujete jen den a čas a můžete si s holkami udělat krásné odpoledne spojené například s procházkou. Dá se vybírat z vířivek i masáží.

4. Zábavné tvoření

Tohle už zabere více času i energie, ale s výsledkem budete více než spokojeni a podpoříte kreativní myšlení.

- „společné“ malování obrazů - každá máte plátno, nastavíte časovač na 5-10minut, malujete, co si usmyslíte, dokud není čas u konce, poté si plátna vyměníte a další člověk pokračuje ve vašem díle s volnou rukou dělat cokoliv. Po dokončení si odnesete každá ten, se kterým jste začínaly a doma vám může dělat ozdobu.

- malování tašek - malování stylových plátěných tašek může být opravdu zábava. Stačí plátěné tašky, které za pár korun seženete v každém více vybaveném papírnictví či na internetu, k tomu pár barev na textil a zábava může začít. Mimo vzpomínky si můžete odnést i pěkný stylový kousek, který rozhodně minimálně v létě využijete.

- malování svíček - myslím, že ne jedna z nás tento „trend“ zahlédla na soc. sítích a musím říct, že to vypadá opravdu lákavě. Stačí obyčejné dlouhé svíčky, k tomu klasické čajové v různých barvách a štětec. Nudit se určitě nebudete.

- zdobení kelímků - pokud se scházíte třeba u někoho doma, věřím, že každý z vás tam má „svoji“ skleničku a díky vyzdobení si vlastního kelímku/sklenice to můžete však vzít na jiný level. Stačí vám buď klasický plastový udržitelný kelímek s brčkem nebo sklenice dle vašeho výběru. Podle toho co zvolíte budete muset vybrat potřeby. Na kelímek stačí například kamínky, kterými dodáte produktu ten správný šmrnc, a pokud se rozhodnete pro sklenici, doporučovala bych fixy přímo na sklo, které jsou nesmývatelné.

- keramika - nic náročného, pravděpodobně každý někdy zašel na kroužek keramiky na základní škole. Stačí si koupit hmotu schnoucí na vzduchu a můžete se pustit do vašeho tvoření. Od hrnečku, přes misky po popelníky, prostě cokoliv, co si můžete vytvořit a třeba i společně používat.

5. Piknik

Velmi oblíbená jarní/letní aktivita, kterou můžete podniknout vlastně kdykoliv, pokud zrovna neprší. Stačí vám deka a vaše oblíbené dobroty, nějaké ovoce a například láhev dobrého vína. Prakticky vzato jde nejvíce o tu změnu prostředí. která vás u této aktivity potěší. Můžete jen tak sedět venku, povídat si a naslouchat přírodě. Pokud máte kamarádku, která umí například vykládat karty, rozhodně by si je měla vzít s sebou, protože to naprosto perfektně zasedne do pozadí celého tohoto odpoledne či večera a může vás to „přiblížit“ k přírodě.

6. Kvízový večer

S tímhle můžete naložit, jak uznáte za vhodné. Můžete si najít kvízy na internetu, vymyslet si svoje - například ze společných hlášek a zážitků a pokud vlastníte PlayStation, mohu doporučit hru „Knowledge is power“ u které se zabavíte určitě alespoň na hodinku.

7. „Trauma“ talíře

Toto bych rozhodně nezařadila mezi pohodovou aktivitu, ale rozhodně vám to může pomoct od vašeho trápení v rámci mezí. Není to nic komplikovaného, stačí sehnat klasické bílé talíře, černý lihový fix a kapesníky na slzy, které určitě potečou. Každá si vezmete svůj talíř a budete na něj psát, co vás trápí, na co nemůžete přestat myslet a co vás nějakým způsobem v životě brzdí. Když bude tento čin dokonán, stačí vzít talíře a jít na nějaké odlehlé místo, kde budete mít klid a nebudete nikoho rušit. Popřípadě můžete vzít nějaké staré prostěradlo, abyste nenadělali tolik rámusu. V tu chvíli talíře rozbijete a symbolizuje to, že tyto věci byste měli hodit za hlavu. Samozřejmě je to jen metaforicky řečeno, ale z vlastních zkušeností musím říct, že se vám opravdu částečně uleví.

8. Herní večer

Seberte své oblíbené deskovky či karty a udělejte si večer plný her. Rozhodně vás to zabaví klidně i na několik hodin a nasmějete se u toho.

9. Photoshoot

Nepotřebujete k tomu žádný foťák za bůhví kolik tisíc, pro tuhle zábavu vám stačí pouze mobil a nějaké hezké místo dle vašeho výběru. Můžete si pro inspiraci najít nějaké pózy na Pinterestu a zábava může začít. A mimo to, budete se mít i čím pochlubit na Instagramu.

10. Swap oblečení

Asi by každá z nás lhala, kdyby řekla, že opravdu nosí každý kousek ve své skříni. Můžete si tak udělat hezký večer s kamarádkami, probrat oblečení a mezi sebou si to vyměnit. Ráda to nazývám nakupováním zadarmo, protože ve vaší skříni se objeví nové kousky a vy se zbavíte těch, co už nevyužijete.

11. Bookclub

Jsem ráda, že žijeme v době, kdy se čtení zase vrací do „módy“ a spoustu mladých tráví svůj čas nad knížkou. Toto je způsob, jak se o to můžete podělit. Mám rovnou dvě varianty, jak tento váš bookclub uskutečnit.

- klasický bookclub - vyberete společně jednu knihu, tu si každá přečtete a poté ji budete společně probírat a předávat si svoje poznatky.

- každá svou knihu - další možností je, že si můžete navzájem představit nové knihy. Každá si přinesete knihu, kterou milujete či k vám určitým způsobem promlouvá a navzájem si řeknete, co se vám na knize nejvíce líbí, vaše oblíbené pasáže a postavy a důvod, proč by si ji měly přečíst i ostatní.

Toto se dá praktikovat každý měsíc, protože knih je přeci jen spousty.

12. Čajovna

Když nechcete sedět doma nebo vyrazit „pařit“ do klubu - zkuste zajít do čajovny. Vyberte nějakou hezkou ve vašem okolí a užívejte si přítmí, dobrý čaj a vodní dýmku.

Doufám, že vám tyto tipy budou nápomocné a vaše večery nebudou únavně repetitivní.

Zdroj: Pinterest

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz