Hlavní obsah
Umění a zábava

Všechny seriály, které jsem zatím letos viděla a jejich hodnocení / část druhá

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Minule jsem hodotila a doporučovala pět prvních seriálů z 21 shlédnutých za tento rok. Pojďme se tedy podívat na další část z mého seznamu.

Článek

Začnu hned z ostra a to seriálem, který doporučuji, kudy chodím.

Metoda Markovič: Hojer

Velmi úspěšná minisérie z dílny Voyo. Jedná se o příběhově zpracovaný případ, který řešil pan Markovič, policista a vyšetřovatel, o československém vrahovi a kanibalovi Ladislavovi Hojerovi. Mezi lety 1978 a 1981 zabil pět žen. Seriál nás provádí celým vyšetřováním, přístupy policistů a kriminalistů, jsou k dispozici archivní záběry z původních rekontrukcí vražd a hlavně nám dovoluje nahlédnout do způsobu vyšetřování pana Markoviče a jeho party.

Na seriál se „hezky“ kouká, zpracování je velmi dobré a i barvy jsou uzpůsobeny době, kdy se vraždy a řešení případu odehrávalo. Již v jednom svém článku jsem tento seriál zmiňovala, ale ani tak mi to nedá a musím ho vychválit znovu. Herecký výkon Petra Uhlíka, který ztvárnil roli právě zmíněného vraha Hojera, je tak výborný, že bych mu to v tu chvíli naprosto věřila, že jsou jedna a ta samá osoba. To pochopitelně přidává seriálu opět na kladech, protože není nic lepšího než správně vybraní herci pro svoje role.

Adikts

Seriál od České televize, který má poukazovat na to, jak to může dopadnout při experimentování s drogami. Potkáváme se s šesti studenty adiktologie, kteří se dostanou ke „speciálním“ verzím různých druhů drog. Bohužel na tyto drogy nejsou zatím žádné protilátky a tak se dostat ze stavu je náročná a dlouhá cesta.

I přesto, že téma na Vás může působit jako náročnější a dramatické, seriál je zpracován spíše k zasmání, tudíž od vážnosti musíte trochu opustit. Myslím, že pobaví jak mladší, tak starší generace. Podává nám důležité informace ve vtipném kabátku a to se ne vždycky povede. Tohle ale rozhodně povedené je! Jen jak říkám, nesmíte seriál brát tolik vážně. Ale to platí převážně u všech.

Riverdale

Ach, Riverdale. Poprvé jsem se k seriálu dostala v prváku na střední a musím říct, že první série mě naprosto uchvátila. Pojednává o smrti mladého chlapce a snahy jeho spolužáků vyřešit, jak se to vlastně mohlo stát a dotáhnout případ ke spravedlnosti. Proplétá se to s romantikou, dramatem a výrazné je také školní prostředí, tudíž bych řekla, že seriál je vhodný spíše pro studenty či puberťáky.

Jak to tak ale bohužel bývá, s každou novou sérií úspěšnost i koukatelnost seriálů bohužel vzala poměrně rychlý pád. Tudíž až teď, po několika letech, jsem se rozhodla se hecnout a podívat se na všechny série. V posledních řadách seriálu se můžeme setkat dokonce s nadpřirozenými jevy či cestování v čase. Jak se k tomu děj dostal, od obyčejných středoškoláků řešící záhady jejich malého města? To se mě raději ani neptejte. Nedoporučuji určitě každému, jako oddechovka pro někoho nenáročného asi dobré. První série je určitě kvalitou úplně jinde, než pokračování příběhu.

Brooklyn 99

Sitcom z policejního prostředí, který Vás zaručeně pobaví, že se budete za břicho popadat. Setkáváme se s hlavními postavami-detektivy Newyorské policie, kteří řeší všemožné zajímavé případy, ale i svůj osobní život, přátelství a vztahy. Abych byla upřímná, tenhle sitcom jsem letos zhlédla už dvakrát a v předešlém roku to ani raději nechci počítat. Je to můj „go-to“ seriál, když nevím na co koukat, protože vím, že mě vždycky příjemně pobaví.

Nemůžu jinak než doporučit, protože to je opravdu skvost mezi sitcomy. Jake Peralta, neboli hlavní postava, je prostě perfektně napsaná a věřím, že bude sympatická skoro každému. Kdyby náhodou ne, máte stále na výběr z dalších devíti „hlavních“ protagonistů, a to si už určitě vyberete. Věřím, že každý si v seriálu najde to svoje a pobaví se se u něj.

All the light we cannot see

Čtyřdílný drama seriál z produkce Netflixu nám nastíní trochu jiný pohled na téma 2. světové války. Setkáváme se s hlavní postavou, slepou dívkou, která přes rádiové vysílání pátrá po svém otci. Mezitím ale musí řešit další události, protože dokud nezůstala sama, vůbec nevěděla, co její otec měl za lubem, a co to teď může zmanenat pro ni.

Příjemné obsazení, především mě potěšil představitel Dr.House, Hugh Laurie, který si zde zahrál jednu z hlavních rolí. Na seriál se hezky kouká a děj je velmi zajímavý. Velkou část toho také dělá to, že hlavní postava je zdravotně indisponována a díky tomu máme na věc úplně jiný náhled, než jsme obvykle zvyklí. Já osobně měla celý seriál asi za čtyři hodinky zkouknutý. Trochu mě mrzelo, že skončil tak rychle, protože by se dal natáhnout i na pokračovaní. Ale co si budeme nalhávat, občas je to lepší skončit v tom nejlepším.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz