Hlavní obsah

Kam zajít na rande v Praze

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Veronika

Společně trávený čas je jedním ze základních kamenů zdravého vztahu. Každý by si měl udělat minimálně jednou měsíčně čas a vyrazit na rande. Občas je ale komplikovanější vymyslet, kam byste vůbec vyrazit chtěli..

Článek

S mým partnerem chodíme na různá randíčka poměrně často, troufla bych si říct dokonce jednou týdně. Ale v mojí hlavě je rande cokoliv z čeho si ho uděláte - objednáte si jídlo, jdete na procházku, vyrazíte si sednout do cukrárny a tak dále. Hodně si společného času vážíme a snažíme se z něj takzvaně vystřískat co nejvíc. Mám pro Vás tedy pár tipů na místa, kde se nám opravdu líbilo a i přesto, že některá z toho Vám můžou přijít určená spíše pro děti, i vy dospělí si tam užijete spoustu zábavy a třeba se dokonce přiučíte nové věci.

1. Mořský svět

- adresa - Výstaviště Praha 7 - Holešovice

- otevírací doba - PO - PÁ 8:30 - 18:00 / SO - NE 9:00 - 19:00

- cena vstupenek - dospělí 440,- / dítě do 15 let 280,- / student 350,- / mají speciální ceny vstupenek ve všední dny

Tohle rande může sice být trochu finančně „náročnější“ a určitě tam nezajdete každý měsíc, ale právě i díky tomu mám pocit, že se to jen tak neomrzí. Naleznete zde až 360 druhů mořských a sladkovodních ryb i spoustu jiných živočichů. Pražský Mořský svět se také může pyšnit akváriem o objemu 100 000 litrů ve kterém přebývá žralok. A nebudeme si lhát, kdo by se nechtěl podívat na nádherné pestrobarevné rybičky a především na žraloka?

2. Svět medúz

- adresa - Arkády Pankrác, Na Pankráci 86 Praha

- otevírací doba - PO - NE 9-21

- cena vstupenek - dospělí 290,- / dítě 2-15 let 200,- / studenti a senioři od 65let 220,- / rodinné vstupné 2dospělí 1dítě 650,- / rodinné vstupné 2dospělí 2děti 750,-

Nádherná výstava jednich z nejkrásnějších tvorů v moři - medúz. Svět medúz disponuje 38 akvárii a 10 000 medúzami. Přítmí v prostorech Vás naprosto vtáhne do tohohle úžasného zážitku a věřím, že nebudete chtít odejít. Koneckonců je na Vás, kolik času tam strávíte a jak dlouho ty malé potvorky budete chtít sledovat.

3. Lego Westfield Chodov

- adresa - Westfield Chodov, Roztylská 2321/19 Praha 11

- otevírací doba - PO - NE 9-21

Asi si říkáte „bože, co asi tak budu dělat v Legu na rande?“ - neztrácejte hlavu. Nejedná se totiž pouze o návštěvu Lega. V této prodejně naleznete „věž pro stavení minifigurek“, kde si můžete vy sami postavit vlastní figurky dle uvážení. Máte na výběr ze spousty komponentů, které můžete stavit bez jakéhokoliv omezení kromě Vaší kreativity. Můžete si postavit napřklad sebe navzájem nebo oblíbené postavy z filmu či seriálu. Cena se pohybuje kolem cca 250,- (orientační) a odnesete si je i v krabičce.

4. Štefánikova hvězdárna

- adresa - Strahovská 205 Praha 1, 118 00

- otevírací doba - PO - PÁ 14-19, 21-23 / SO - NE 10-19, 21-23

- cena vstupenek - dospělí 110,- / děti 3-15, studenti s průkazem 90,- / senioři nad 65 90,- / rodinné vstupné 2dospělí max 4děti do 15let 280,-

Hvězdárna je rozhodně místo, které by měl alespoň jednou za život navštívit každý. Můžete sem zajít pozorovat oblohu během dne i noci za jasného počasí, díky velkým dalekohledům, kterými Štefánikova Hvězdárna disponuje. Mimo to můžete také navštívit například muzeum meteoritů či výstavu, jejíž součástí jsou i interaktivní exponáty nebo optické pokusy. Taky se na jejich stránkách můžete podívat jaký mají program a jít přímo na akci pořádanou hvězdárnou.

5. Dinosauria Museum

- adresa - Ke Kopanině 421 Tuchoměřice, POP Airport

- otevírací doba - PO - NE 10-20

- cena vstupenek - jsou rozřazené PO - PÁ / SO - NE / nákup online či na místě

Dinosauři rozhodně nejsou jen pro děti a tohle muzeum už vůbec ne. Nachází se uvnitř POP outletu a dovedou Vás tam „dinousauří stopy“. Naleznete zde 6 originálních fosílií či 90% původní kostry. Nejen pro děti jsou zde i interaktivní stojany s hrami, díky kterým můžete zjistit o určitých dinosaurech více. Mimo naprosto dechberoucích dinosauřích koster zde ale naleznete i muzeum minerálů s informacemi o místě jejich naleziště, můžete se podívat na pravé zlato a zkoumat, co všechno se našlo u nás v České Republice a v poslední části si můžete pustit několik dokumentárních videí na velké obrazovce se sluchátkami.

ZDROJ : Mořský svět, Dinosauria Muzeum POP, Svět medúz, Lego, Štefánikova hvězdárna

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz