Hlavní obsah
Hobby a volný čas

Podzimní aktivity, které byste letos neměli vynechat, ať už sami, v páru či s přáteli

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

Podzim letos klepal na dveře už dlouho a konečně jsme se dočkali. Sluneční paprsky ztrácí na síle, dny se krátí a listy se zbarvily do odstínů oranžové. Pojďme se podívat na několik aktivit, které byste tento podzim rozhodně neměli vynechat.

Článek

Já osobně mám podzim ze všech ročních období nejradši. Miluji ty barvy, vůni vzduchu, křupající listí, huňaté svetry, voňavé svíčky a přiznávám se, také otřepané pumpkin spice latté. A vzhledem k tomu, že je podzim můj nejoblíbenější, tak mám pro vás několik tipů na to, co podniknout, ať už je venku hezky a slunečno, či zataženo a deštivo.

1. Movie maraton

Tohle samozřejmě není aktivita vhodná jen na podzim, ale pochmurné počasí prostě láká k tomu zalézt pod deku a pustit si nějaký film. O to lépe, když je filmů v sérii více a můžete si udělat maraton na celé odpoledne.

Neváhejte si připravit dobroty, udělat teplý čaj a zasednout na gauč ať už s přáteli, drahou polovičkou či sami. Nejen že si odpočinete, ale zároveň si tím můžete udělat čas na filmy, které už nějakou dobu visí na vašem wish listu.

2. DIY Dýně

Nechce se Vám dávat xy korun za kýčovité dýně v obchodech a raději byste něco, co se bude přesně hodit k Vašemu stylu?

Kupte si keramiku schnoucí na vzduchu a můžete se pustit do práce. Vytvarujte si dýně všemožných velikostí a tvarů, poté jen vezměte akrylové barvy a dodělejte si je přesně podle svých představ.

3. Vyřezávání dýní

Tohle je asi nejznámější aktivita, kterou na podzim dělá či dělával pravděpodobně každý. Je to hezký způsob, jak si vyzdobit dům i  venku bez předražených dekorací. Stačí když v zahradnictví či obchodě koupíte dýně, vydlabete je a poté vyřežete obličej. Dovnitř dáte jen svíčku a dekorace je na světě. A ještě se u toho pobavíte!

Tip: i na takovouto dýni si můžete namalovat vlastní motivy, kdyby se Vám náhodou nechtělo pouštět do dlabání

4. Dýňové mlsání

Když už jsme u toho vyřezávání dýni, tak nevyhazujte její „vnitřnosti“ a připravte si z nich výborný snack. Využít můžete semínka i dužinu. Receptů je nespočet od sladkých po slané, tudíž si každý najde dle svého gusta něco pro sebe.

5. Výlet za dýněmi

Dýně neodmyslitelně patří k tomuto období. Mimo jejich vyřezávání a zpracování například k obědu může být i hezký výlet vyrazit si na dýňovou farmu. U nás naleznete takových míst hned několik. Většina z nich dokonce mívá i menší stánek či například kavárnu, kde si můžete koupit kafe, vyrazit na procházku a pokochat se krásnými barevnými dýněmi všeho druhu.

6.  Malování s listy

Tato aktivita potěší především kreativní duše, ale možná i někoho, komu do vínku nebyl nadělen talent na malování.

Je to jednoduché, kupte si plátno, akrylové barvy a nasbírejte listy různých tvarů a velikostí. A zbytek jde jak po másle, natřete barvou list a obtiskáváte na plátno, dokud nejste spokojeni se svým výsledkem.

Tip: můžete doladit i nějaké detaily například metalickými fixy a dodat tak vašemu dílu větší osobitost

A samozřejmě jako zastánce podzimu musím podotknout, že vlastně jakýkoliv výlet v tomto období umí pohladit na duši. Stromy hrají všemi možnými barvami od červené po žlutou a slunce tu nádheru utužuje svými naoranžovělými paprsky. Vyrazte třeba na hezkou vyhlídku či hrad v okolí a můžete tak strávit krásné odpoledne s rodinou či přáteli.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz