Hlavní obsah
Názory a úvahy

Buďme rádi, kde žijeme. Severní Korea je peklem na zemi

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Leonid Altman, www.pexels.com

Vždy se najde něco, nač si můžeme stěžovat. V naší republice to není kdovíjak perfektní, ale jsou místa, kde se žije opravdu jiným a pro nás nepředstavitelným způsobem.

Článek

Asi nikdo z nás, kdo je trochu normální, by nechtěl žít v zemi, kde vládne krutovláda. Jednou z takových zemí je Severní Korea, oficiálním názvem Korejská lidově demokratická republika (KLDR). Dle dnešního pravopisu by se měla psát lidovědemokratická, ale nechme to tak, jak se psalo dříve.

Stát se nachází ve východní Asii, na severní části Korejského poloostrova. Hlavním městem je Pchjongjang. Severní Korea disponuje jednou z největších armád na světě, která má velmi dobře rozvinutý jaderný program. Země je v jiných oblastech silně zaostalá a nesoběstačná. Hlavně co se týče průmyslu a potravin.

Zakladatelem totalitní KLDR byl Kim Ir-sen. Jeho žezlo pak přešlo na jeho syna Kim Čong-ila a nyní vládne vnuk Kim Čong-un. Jejich politika je velmi tvrdá. V případě jakékoliv neloajality či kritiky přijde krutá reakce a všichni, kdo kritizují jeho politiku, jsou popraveni. Například za pokus o státní převrat, byl za vlastizradu odsouzen a popraven Kim Čong-unův strýc Čang Song-tchek.

Všechny osoby, které jsou pro tento krutý režim nepohodlné, jsou pronásledované a vražděné, a to i mimo KLDR. Nejstarší syn Kim Čong-ila (bývalý severokorejský diktátor) Kim Čong-nam, byl pronásledovaný severokorejskou tajnou službou a byl usmrcen bojovou látkou na letišti Kuala Lumpur v Malajsii.

Kim Čong-un se svým vzezřením snaží podobat svému dědu, který je již po smrti. Na začátku to bylo považováno za pouhou snahu ho napodobit. Nicméně se do své role vžil velice dobře. Díky své bezohlednosti a rozhodnosti v jeho mladém věku, se stal mladým vůdcem, tyranem.

Kim Čong-un se narodil 8. ledna 1984 v hlavním městě Pchjongjang v Severní Koreji. Vystudoval Kim Ir-senovu univerzitu. Ve své funkci nejvyššího vůdce Korejské lidové demokratické strany je od 17. prosince 2011.

V zemi Kim-Čong-una panují jasně dané zákony, které musí všichni respektovat. Například nošení značkových triček se absolutně netoleruje. Stejně tak skinny džíny, piercing, určité účesy a barvení vlasů. Na mladé lidi dohlíží takzvaná mládežnická organizace, která je řízena státem. Lidé nemohou volně vycestovat ze země.

Severní Korea byla obviňována ze zřízení koncentračních táborů, kde bylo v roce 2011 odhadem zadržováno zhruba 200 tisíc lidí. A to nejen dospělých, ale i dětí a dalších jejich příbuzných. V jednom dokumentárním pořadu televize BBC, bylo ukázáno, že v těchto táborech Severokorejci testují na vězněných lidech chemické zbraně v plynových komorách.

Je naprosto fascinující, jak lid v Severní Koreji svého tyranského, diktátorského vůdce zbožňuje. Člověk, který se ničeho neštítí a je schopen nechat lidi popravit, je takto zbožňován. Je to síla jejich manipulace nebo čeho ještě? Stejně tak byl zbožňován masou lidí A. Hitler.

Buďme rádi, kde žijeme, i přesto, že není naše republika ideální. Pořád nemáme na místě hlavy státu takového tyranského diktátora. Můžeme nosit jaké chceme oblečení, účes na hlavě a dokonce i barvu. Můžeme ze země vycestovat a odjet na dovolenou. Nejsme zotročováni v halách, kde bychom pracovali neuvěřitelné množství hodin. A když kritizujeme vládu nebo prezidenty, nikdo nás nenechá popravit.

Zdroje:

https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/svet/kim-cong-un-se-vydal-do-ruska-podle-reuters-bude-jednat-o-dodavkach-zbrani-a-potravin-2360

https://www.denik.cz/ze_sveta/dekada-kimovy-pevne-ruky-popravy-pribuznych-malo-jidla-i-zakaz-kabatu-20211217.html

https://cs.wikipedia.org/wiki/Kim_%C4%8Cong-il

https://cs.wikipedia.org/wiki/Severn%C3%AD_Korea

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz