Hlavní obsah
Lidé a společnost

K jídlu guláš z malé holčičky. Tím se chlubil sériový vrah a pedofilní kanibal Hamilton Howard Fish

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Suzy Hazelwood, www.pexels.com

Když se řekne sériový vrah, tak si většina lidí představí jeho oběti jako dospělé lidi. O to horší je představa, že existuje lidská zrůda, která vraždí malé děti.

Článek

A pokud své oběti ještě pojídá, to už je opravdu pro otrlé. Bohužel i takový lidský odpad existuje. Jsou to sice lidé, kteří nejsou psychicky v pořádku, ale to je rozhodně neomlouvá.

Hamilton Howard Fish

Narodil se 19. května 1870 ve Washingtonu. Jako malý byl tichý a nikdo v té době netušil, co se z malého nevinného chlapce stane. Už v jeho dětském věku se však začala projevovat jistá duševní choroba. Psychické problémy neměl ale z jejich rodiny jen on. Jeho matka Ellen Fish trpěla zrakovými halucinacemi. Jeho bratr Albert skončil v blázinci a jeho strýc trpěl jistou mánií. Po smrti jeho bratra si nechal Hamilton říkat Albert.

Jeho otec Randall zemřel v 75 letech. Albert měl v té době pouze 5 let. Ellen tak zůstala na děti sama. Trpěla nouzí a neměla dostatek financí na to se o děti postarat. Nezbylo jí nic jiného než své děti umístit do sirotčince. V té době vůbec netušila, že nejspíš trochu přispěla k tomu, co se z malého chlapce stane. Kombinace duševní choroby a toho, že byl chlapec najednou bez rodičů v sirotčinci, kde zažíval hrůzy, udělala své.

Jak už to v dřívějších dobách chodilo, v mnoha sirotčincích docházelo k týrání dětí. Ani sirotčinec, kde byl malý Albert, nebyl výjimkou. Ošetřovatelé děti pravidelně fyzicky trestali a naváděli je, aby to samé probíhalo i mezi nimi. Většina dětí se bála a nechtěla tresty zažívat. Malý Albert v tom ale našel zalíbení. On sám tam byl až do devíti let. Později si začal bolest jiných natolik užívat, až to vyvrcholilo sexuálním uspokojováním.

V roce 1880 se jeho matce Ellen povedlo dostat se z těžké situace a byla schopna se o svého syna postarat. Vzala si ho ze sirotčince zpět domů. Bohužel netušila, co vše její syn musel zažít a v jakou zrůdu se pomalu začal měnit. Mladý Albert začal sám sobě ubližovat mlácením. Sebepoškozování se začalo stupňovat až k tomu, že do sebe zapichoval jehly. Sám si vyrobil takové pádlo, které v sobě mělo zapíchané hřebíky. Tím se pravidelně bičoval.

Nedlouho poté se seznámil a navázal homosexuální vztah s chlapcem. Ten se vyžíval v různých sexuálních praktikách, které zahrnovaly i pojídání výkalů. Když mu bylo 20 let, přestěhoval se do New Yorku, kde začala jeho zrůdná činnost vůči dětem. V roce 1898 se oženil a jeho žena mu přivedla na svět šest dětí. Je však velmi zajímavé, že na své děti nikdy nesáhnul. Ke svým zvrhlostem si vybíral cizí děti, které znásilňoval.

Po devatenácti letech, v roce 1917 se mu jeho duševní stav začal zhoršovat a jeho žena si našla jiného muže. Ještě předtím, než se stal kanibalem, začal si dost často připravovat syrové maso. O dva roky později se k touze po syrové stravě přidala větší chuť ke kanibalismu a k představám o vraždě. Ke svým prvním pokusům si začal vybírat opuštěné děti ze sirotčinců, které nikomu nebudou chybět. Později se odkazoval na to, že k němu promlouval Bůh, který ho nutil, aby malé děti začal pojídat.

Vymýšlel a plánoval způsoby, jak by svá zvěrstva mohl zrealizovat. Vymyslel si imaginární farmu, kam sháněl pomoc. Našel rodinu Delii a Alberta Budd. Ta měla dceru Grace. A právě o tu se začal Albert Fish zajímat čím dál více. Jednoho dne si vymyslel, že má jeho neteř dětskou oslavu a že by tam malou Grace mohl vzít, pokud ji rodiče pustí. Grace bylo deset let. Manželé malou Grace pustili. Nikdo z nich netušil, co se může všechno stát a co se doopravdy stane.

Fish malou Grace odvezl do jeho domu. Když později vyprávěl, co se stalo, každému z toho běhal mráz po zádech. Malá Grace si hrála před domem. On se v domě svléknul do naha, aby se mu na oblečení nedostala její krev. Když si malou Grace zavolal do domu a viděla ho tam stát nahého, vykřikla. V ten moment ji Fish chytil, aby mu neutekla. I když se bránila, kopala a kousala, svlékl ji a udusil. Její tělo pak porcoval na malé kousky, které si připravil k jídlu. Celé její tělo rozporcoval a jedl devět dní.

Později přišel hrůzný dopis matce malé Grace, ve kterém stálo, že posloužila jako oběd. Byl nepodepsaný a hrůzostrašný. Když Byl Fish dopaden, přiznal, že to samé provedl desítkám dětí. Mnoho z jeho výpovědí se nedalo ani číst. Popis jeho zločinů byl nadmíru otřesný. Způsob, jakým děti zabíjel a co jim dělal, byl noční můrou všech rodičů. Fish skončil ve vězení Sing Sing a nakonec byl 16. ledna 1936 popraven za pomoci elektrického proudu. Dlouho se o něm mluvilo jako o Brooklynském upíru nebo šedém muži.

Anketa

Znáte tento ohavný případ a film, který byl natočen podle této hrůzné události?
Ne, nikdy jsem o něm neslyšel/a a film jsem neviděl/a.
71,4 %
Ano, příběh znám a film jsem viděl/a.
7,1 %
Ano, o případu jsem slyšel/a, ale film jsem neviděl/a.
21,5 %
Celkem hlasovalo 14 čtenářů.

Zdroje:

https://www.lifee.cz/historie-a-tajemno/seriovi-vrazi-20-stoleti-pedofilni-kanibal-albert-fish-uvaril-gulas-z-10lete-divky_289440.html

https://allthatsinteresting.com/albert-fish

https://www.serialkillers.cz/albert-fish

https://www.svetzeny.cz/zabava/osobnosti/nejhorsi-kanibal-v-dejinach-ameriky-sadisticky-vrah-albert-fish-ktery-si-liboval-v

https://www.thoughtco.com/serial-killer-albert-fish-973157

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz