Hlavní obsah
Sport

Světový parkur Global Champions naposledy v Praze

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: TesaPhotography, www.pixabay.com

Kde pohromadě vidět špičku mezi parkurovými jezdci, než právě na soutěži Global Champions Prague Playoffs, která je třešničkou na dortu v parkurovém skákání?

Článek

Kde pohromadě vidět špičku mezi parkurovými jezdci než právě na Global Champions Prague Playoffs, která je třešničkou na dortu v parkurovém skákání? Pátý a poslední ročník Global Champions Prague Playoffs 2023 začíná ve čtvrtek 16.11.2023 a potrvá do 19.11.2023 v Libeňské O2 Areně. V příštím roce se již bude konat v jiné destinaci.

Již pátým rokem bude tato aréna přehlídkou toho nejlepšího ze světa parkurového skákání. Jako vždy bude soutěž doplněna i doprovodným programem. Diváci se mohou těšit světová jména a olympijské šampiony. České barvy budou reprezentovat jezdci dvou a pětihvězdičkových soutěží. Koně soutěžících projdou veterinární kontrolou a pak už se soutěžící mohou těšit na start.

Za český tým Prague Lions uvidíme tentokrát tři jezdce ve složení Niels Bruynseels z Belgie, Fernando Martinez Sommer z Mexika a Pietera Devose také z Belgie. Naše známá jezdkyně Anna Kellnerová bude nakonec soutěžit pouze v doprovodných pětihvězdičkových soutěžích, a to s koněm jménem Hurracane D.D., kterému domácky říká Harry.

Jezdci se proti sobě postaví v třídenní vyřazovací soutěži. Určitě bude na co koukat. V doprovodném programu budou k vidění i jiné jezdecké disciplíny, a tak si na své přijde každý. Atraktivní bude určitě anglická skupina s novým zaměřením. Děti si budou moct vyzkoušet parkur a na čas si vyzkoušet skákat přes překážky. Můžete se těšit i na autogramiádu jezdců, a to pravděpodobně ve čtvrtek nebo v pátek.

Jezdecký sport je u nás velmi oblíbený, a to jak na úrovni profi jezdců, tak na úrovni hobby jezdců. Asi každý mladý jezdec si přeje dostat se se svým koněm na nejvyšší úroveň. Každý má svůj jezdecký idol a třeba to bude právě někdo ze startujících. V pátek je státní svátek, tak proč s rodinou nevyrazit na tak úžasnou show.

Všechny ročníky, které u nás proběhly, se nesmírně povedly. Organizace byla na světové úrovni a spokojeni byli jak účastníci, tak návštěvníci. Od minulého roku neslýchám nic jiného, než že se známí z koňského světa těší na tuto poslední show.

Držme palce všem soutěžícím, ať se jim parkur podaří a všichni dojedou ve zdraví do cíle.

Jako zdroje:

https://www.equitv.cz/video/andrlik-playoffs-bude-v-praze-naposledy-chystame-opet-skvelou-show.html

https://www.o2arena.cz/events/global-champions-prague-playoffs-2023-2/

https://www.betarena.cz/rubriky/sportovni-clanky/global-champions-league-praha-program-vstupenky_3318.html

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz