Hlavní obsah
Věda

Vidlák se nechá opít molekulárním vodíkem. A co ty? (4. díl)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay, Gerd Altmann

Vodík byl, vodík je a vodík bude. Vidlák zjistil, že nabídka molekulárního vodíku je výrazně širší než před deseti lety, pokrok prostě nezastavíš. Kdo ti daruje zdraví a za kolik?

Článek

Molekulární vodík žije

Možná jsi se při četbě druhého dílu vylekal u informace, že společnost dovážející molekulární vodík do Česka skončila v likvidaci. Oddychni si, je to v pohodě, obětaví Češi pro tebe molekulární vodík zachránili. A pozor: navíc i vylepšili!

Pokud jsi druhý díl četl pozorně, vzpomeneš si na zakladatele společnosti Alkalize Europe, nejúspěšnější český pár prodejců výrobků SevenPoint2. Právě ti 31. července 2017 založili společnost H2 WORLD HEALTH & BEAUTY COMPANY s.r.o. a tím se začala psát nová kapitola molekulárního vodíku v Česku a na světě. Asi tě nepřekvapí, že tato společnost je hlavním prodejcem všech úžasných vodíkových prášků a aparátů na našem trhu a v současnosti i majitelem ochranné známky Molekulární vodík.

Zapomenout nesmíme ani na další spolupracovníky již zaniklé SevenPoint2. Ti již 24. listopadu 2016 založili společnost H2 Europe s.r.o. včetně obchodní značky H2 EUROPE THE MOLECULAR HYDROGEN COMPANY. Tato společnost se rozhodla navázat na jméno zázraky ověnčeného doplňku stravy Recovery with HydroFX a nechala si patentovat pro vlastní tablety ochrannou známku Recovery H2 (ověříš na www.upv.cz).

Jak do sebe dostat vodík?

Asi si říkáš, zda budou Češi také tak úspěšní jako Američané se společností SevenPoint2? Dokážou i oni nabídnout instantní zdraví výměnou za peníze? A nevadí, že žádný ze zakladatelů nemá lékařské nebo farmaceutické vzdělání jako slovutný chiropraktik Howard Cohn? Ukázalo se, že Češi jsou mnohem vynalézavější než jiné národy. Způsobů, jak utratit peníze a dostat do sebe molekulární vodík nalezli mnohem více. Můžeš:

  • Sníst tablety (400 až 3 000 Kč). Nabídka je široká, můžeš vybírat základní nebo s přidaným ženšenem či selenem.
  • Vypít vodu (4 000 až 11 000 Kč). Koupíš si generátor vodíkové vody, který promění obyčejnou vodu ve vodu živou.
  • Dýchat nosem (35 000 až 110 000 Kč). Díky inhalátoru ti molekulární vodík přivede hadička přímo až pod nos.
  • Působit na tělo (300 až 10 000 Kč). Generátor se správným nástavcem ti dopraví vodík i do uší, na oči nebo na ruce.
  • Koupat se v něm (800 až 1 600 Kč). Nástavec přepraví molekulární vodík z generátoru do koupele. Nebo rozpustíš prášek ve vaně.
  • Dát na zuby (500 až 1 000 Kč). Ano, vodík je zázračný a pomůže i s opravou zubů.

Asi si říkáš, že nabídka molekulárního vodíku je konečně kompletní. Ale Vidlák se musí zeptat: kde jsou čípky? Klystýr díky vodíkové vodě je dostupný pro každého, ale čípky stále schází. Kdo si „hydročípek“ patentuje jako první, ten vyhraje.

Hořčík + voda = H2 + hydroxid hořečnatý

Že české značky s molekulárním kyslíkem umí „konkurovat“ i americkým výrobkům, se můžeš přesvědčit na webu Státní a zemědělské potravinářské inspekce. Hořčík v chemické reakci dokáže vygenerovat zázračný vodík, ale polykat kvůli tomu kovový hořčík není nejlepší nápad. Mrkni na web Potraviny na pranýři tadytadytady a na podobné doplňky s molekulární vodíkem si dej pozor. Aby z tebe nebyl Iron Man nebo Iron Woman.

Foto: Potraviny na pranýři

Nebezpečný kovový vodík v tabletách s molekulárním vodíkem

Vidlák se ptá: kde udělali američtí i evropští výrobci chybu? Jak je možné, že nepochopili unikátní patentovanou směs na bázi specificky upravené formy hořčíku a vápníku, kterou v roce 2010 vytvořil prof. dr. Dušan Miljković, PhD? Vždyť tato směs byla základem všech tablet, které klienti SevenPoint2 a dalších firem polykali?

Foto: Prezentace SevenPoint2

Patentované složení tablet s molekulárním vodíkem

Nečekaný konkurent molekulárního vodíku

Zázračný léčebný efekt molekulárního vodíků dle prodejců spočívá v jeho antioxidačních vlastnostech. Prý je to nejlepší antioxidant ze všech. Na potvrzení této hypotézy se zaměřila i diplomová práce Michaely Reblové z Přírodovědné fakulty Univerzity Palackého v Olomouci.

Výzkum odhalil, že výrobci nemluví pravdu o složení zkoumaných tabletek. Ale co je zajímavější, práce se zaměřila i na antioxidační vlastnosti. Pro porovnání antioxidačních účinků různých směsí je zaveden pojem celková antioxidační aktivita (TAA, Total Antioxidant Activity). Čím větší, tím lepší. Michaelu napadlo porovnat TAA tabletek s molekulárním vodíkem s cereáliemi a… s vínem! Bílým, růžovým a červeným. A výsledek?

Foto: Michaela Reblová

Diplomová práce Molekulární vodík – nejlepší antioxidant?

Výsledek ukazuje 40× vyšší antioxidační aktivitu u červeného vína než u tablet. Vidlák má obavu, že se jedná o zfalšovaný výzkum, který byl podplacen českými vinaři. Ti patří mezi jedny z nejvlivnějších lobbingových skupin v Česku. Víš, že se u nás neplatí spotřební daň z vína, přestože z piva a pálenek ano? Vidlák se musí zeptat: a co budou prodejci tabletek molekulárního vodíku žrát, když všichni místo jejich polykání začnou pít víno?

A jdeme do finále

Vidlák se musí rozhodnout, jak přistoupí k molekulárnímu vodíku. Má si ho koupit nebo ne? Odpověď na tuto otázku se dozvíš v příštím posledním díle. Pokud máš o molekulárním vodíku nějaké vlastní úžasné informace, poděl se o ně v diskuzi. A hlavně: klikni na sledování Vidlákových peněz, ať ti neuteče finální rozhodnutí.

----------

Aktualizace 12.3.2023

Nedlouho po zveřejnění článku byl z webu patriotmagazin.cz stažen článek o „zázračných“ vlastnostech vodíku. Taková škoda! Naštěstí lze dohledat článek od přední odbornice na molekulární vodík MUDr. Zornitze Petrové Markantové v archivu. Budou mizet důležité informace o božské molekule i dál?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz