Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Zprávy z Vesmíru zasílané budoucí nevěstě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Vilemína Blanche Valois

Nevěsta a ženich

Vesmír se ošálit nedá. Ani ukecat. Začalo to láskou jako z pohádky. Krásná zamilovaná dívenka a stejně zamilovaný chlapec se po čtyřech letech společného soužití rozhodli pro sňatek.

Článek

Byli mladí, svět jim ležel u nohou a budoucnost si malovali v těch nejúžasnějších barvách.

Avšak tímto veškerá romantika skončila. Rovnoprávnost, kterou si ženy pracně vybojovaly, vše rytířské zničila. Mužům usnadnila život, a i když by některé dámy přeci jenom chtěly být těmi obletovanými a nesamostatnými, čas vrátit se nelze.

A navíc skutečnost je občas mrška podšívka.

Bedřich býval v té době zaháčkovaný „od nevidím do nevidím“ u počítače, a proto řekl své vyvolené: „Pokud vše zařídíš, zaplatím, co bude potřeba. A na radnici ti řeknu své sladké ANO.“ Jako bonus přidal úsměv a polibek.

Lze na to říct NE?

Jiřinka zasedla a jala se telefonovat do pardubické radnice. „Den blbec,“ zněla její reakce na zjištění, že tam právě probíhá rekonstrukce. Ale nevzdala se. Bylo jí dvaatřicet a Bóďa, jak mu říkala, byl o tři roky mladší. Je tedy čas mít děti.

Dobrá, Pardubice neoddávají. Jaké že máme další možnosti? Nejblížší krásná oddací síň je v Lázních Bohdaneč. Začala tedy vyhledávat kontakt a během krástké doby jej tlačila do mobilu.

Díru by v něm málem vymačkala, kdyby se nekontrolovala. Protože tak strašně moc se těšila na princeznovské šaty. Ale opět se nezadařilo.

Svět se zbláznil. Nebo že by nikdo neměl volné ruce? Nejspíše je úřad těžce vytížený, že to nikdo nezvedá. Za půl hodiny to vyzkoušela znovu a dozvěděla se, že se prostory opravují. „Sakra,“ zněla její reakce a snažila se rozvzpomenout, kde poblíž by ještě mohli sňatek uskutečnit.

“ Zámek Slatiňany je pořád krásný,“ vydechla, když se podívala na jejich internetovou galerii.

„Ach jo,“ zafňukala, když si přečetla o stránku dál, že v letošním roce mají ZASE I ONI pro rekonstrukci zavřeno.

„Bože, to snad není pravda. Vdám se vůbec? Vždyť mi to nikdo nepřeje. Jako kdybychom se brát neměli.“

Vesmírné vlivy signalizovaly jasné a čitelné vzkazy.

NEVDÁVEJ SE, PROTOŽE MANŽELSTVÍ NEDOPADNE DOBŘE.

Ale budoucí nevěsta vzkazy neposlouchala. Přehlušila je její touha být princeznou. Alespoň chvíli.

Po Novém roce 2019 volala na pardubickou radnici znovu a řekli jí, ať se ozve koncem roku. v té době už budou znát plán pro rok 2020.

Zavolala po Novém roce a sňatek si objednala na 28.8.2020.

Do třetice KONEČNĚ termín dopadl.

KONEČNĚ měla důvod si jít vyzkoušet šaty. Těšila se na to celé roky jako malá holka na novou hračku. Domluvila se s kamarádkou a s chutí vyrazily do terénu. Půjčoven svatebních šatů je v Pardubicích jako mraků a s podivem neměly co nabídnout. Vše pěkné bylo zadané a to, co si vyzkoušela, ji neuspokojilo.

Odpočala si dva týdny a matka jí pak poradila zajít do francouzské půjčovny a tam na ní KONEČNĚ čekaly překrásné šaty s dlouhou krajkovou vlečkou.

V té třetí půjčovně se jí opravdu povedlo najít pohádkovou róbu. Měla radost.

Foto: Vilemína Blanche Valois

Nevěsta

Opět dvakrát Vesmír vzkazoval, že žádné šaty nepotřebuje. A to proto, že svatba bude zbytečná. Proč? To řečeno nebylo. Ale pro tuto chvíli tento fakt nikoho nezajímal.

Svatba byla malá a poklidná. Nevěstě i ženichovi to slušelo.

Vzali se. Ale hned pár dní po svatbě se začaly zvedat počty nakažených lidí covidem, objevila se různá omezení včetně zákazu skupinových setkání a od 5.10.2020 vláda vyhlásila nouzový režim. Chtěli svatební cestu, ale dovoleno jim to nebylo.

Bylo to „o prsa“. Přišlo mi to jako kdyby z Vesmíru chtěli ještě na poslední chvíli přiskřípnout nevěstu a ženicha mezi dveřmi, kterými vstupovali do společného života.

Komplexní souhrn zpráv zaslané Vesmírem:

Indicie varovaly proti vdavkám v každé oblasti, kterou se budoucí nevěsta snažila zajistit. Dva roky po sobě nebyly oslovené oddací síně v provozu, až třetí rok dostali snoubenci šanci se vzít.

Další vzkaz byl zaslán při hledání šatů. Dvě půjčovny neměly budoucí nevěstě co nabídnout, až třetí měla velké zásoby nádherných šatů, a tak si nakonec mohla vybrat dle svého vkusu.

Ale za dva roky na to se vztah začal rozpadat a do třech let už byli rozvedení. Důvod necháme pod pokličkou…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz