Hlavní obsah
Víra a náboženství

Tajemný rituál na Karlově mostě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay.com

Karlův most je mystické místo opředené mnoha legendami

Na Karlově mostě údajně naleznete několik míst, která vám mohou splnit vaše přání. Jenže pouhé sáhnutí na plaketu některé ze soch nestačí. Jak tedy na to?

Článek

Než se vrhneme na samotný rituál, tak si něco povíme o jednom z našich nejznámějších světců, jelikož jeho moci se týká. Poznáte ho tak, že je vždy vyobrazen nad jeho hlavou se nachází svatozář s pěti hvězdami. Samozřejmě se jedná o Jana Nepomuckého. Tento světec byl na příkaz krále Václava IV. mučen a na následky tohoto mučení zemřel. Jeho tělo bylo posléze svrženo z Karlova mostu do Vltavy.

Místo, kde údajně ke shození mrtvého těla do řeky došlo, je označeno pětiramenným křížem a mřížkou s reliéfem, jež Jana Nepomuckého zobrazuje v ležící poloze. Když sem dorazíte během dne, tak zde potkáte dlouhý zástup lidí. Všichni čekají na chvíli, kdy se budou moci dotknout těla světce na reliéfu. Pouhý dotyk pro splnění vašich přání bohužel nestačí. Je potřeba provést celkem tři kroky, aby magický rituál zafungoval.

Nejprve se budeme věnovat již zmíněnému kříži. Na každém z jeho pěti ramen uvidíte jednu hvězdu. Je potřeba umístit levou ruku tak, aby se každý z vašich prstů dotknul jedné z hvězd. Tím splníte první část rituálu. Když budete mít správně umístěnou ruku na kříži, tak nastává správný okamžik dotknout se pravou rukou jakékoliv části těla světce na reliéfu.

Foto: pixabay.com

Pět hvězd na svatozáři je hlavním atributem, podle kterého poznáte svatého Jana Nepomuckého

K dokončení rituálu budete potřebovat vaší pravou nohu. Na zemi kousek před ní spatříte mosaznou geodetickou značku. Určitě ji nepřehlédnete, jelikož v kamenné dlažbě svítí stejně silně, jako osahané tělo reliéfu svatého Jana Nepomuckého. Když splníte všechny tři zmíněné kroky, tak je rituál kompletní. Pak už si stačí jen něco přát a magická síla zmíněného světce by měla vaše přání vyplnit.

Určitě se ptáte, jestli to funguje? Já osobně jsem to zkusil, ale nedokážu vám dát uspokojivou odpověď. Mé přání bylo svým způsobem vyslyšeno. Bohužel výsledek nebyl takový, jaký jsem čekal. Nicméně pokud na magickou sílu nebo vyšší moc věříte, tak se to vyplatí zkusit. Když už nic jiného, tak si alespoň uvědomíte, co si od života přejete.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Jan Nepomucký

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz