Hlavní obsah
Seberozvoj

Rána osudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wizard Michal by OpenAI DALL-E

Rána osudu je událost, která nás zasáhne nečekaně a nepředvídaně a která nás může hluboce změnit. Může se jednat o ztrátu blízké osoby, o vážné onemocnění nebo o jinou událost, která nás vytrhne z našeho dosavadního života.

Článek

Někdy nás postihne to, čemu se říká Boží dopuštění. Shořel dům, odešla žena, kterou jste milovali, přijdete o všechny členy rodiny při autonehodě. Ať už se stalo cokoliv, znamenalo to jen to, že se to stalo. Nemohli jste tomu zabránit.

Když se nám něco takového stane, je důležité zachovat klid a nepropadat panice. Je také důležité si uvědomit, že to, co se stalo, není naše vina. Je to prostě součást života. Nakonec je důležité najít nové směřování a pokračovat dál.

🫂 Ticho, teplo, tekutiny, tišící prostředky

Když se to stane v mezilidských vztazích máte jedinečnou příležitost. Buď propadnete svému malému egu a necháte si vyšeptat do hlavy žárlivé představy anebo jiné další ptákoviny nebo pochopíte oba, že jste dostali zvláštní šanci. V takových chvílích pohrom mají lidé tendenci ztratit hlavu a nemyslet. To je nepřiměřená reakce a slouží k tomu, aby zavládl chaos, zmatek (nevědomá část člověka dělá prostě větší bordel než obvykle).

Dopadla-li tato situace na vás, nedělejte si iluze. Změníte se. Je nutné se jen hluboce nadechnout, a to několikrát. A pak si dovolit přijmout drtivý dopad této události do vašeho vědomí. Otázka není postavena, zda je váš partner vhodný, či nikoliv. Je. Jinak by se vám totiž toto nestalo. V těchto chvílích dostává totiž láska svůj vyšší rozměr. Ve světle toho, co vybublalo na povrch, se totiž oba máte o lásce ještě hodně, co učit.

Povede to k většímu si sebeuvědomění si vaší lásky u vás jako jedinců. Pokud podlehnete egu, tak i k vašemu rozchodu jako jedinců. Ne však jako jedinečných. To, co bývalo bylo, to už nikdo neřeší. Jste nyní nuceni daleko hlouběji zabývat se tím, čemu se říká skutečnost.

☣️ Tak co s realitou, když se nám podařilo sundat si růžové brýle?

1. Nepropadnout panice.

2. Nepokoušejte se situaci zlehčovat.

3. Nevzdávejte se, ale nechte, ať vám oběma vládne pokora.

Síly, jež rozpoutaly tento kolotoč, jsou mnohem mocnější, než si dokážete vůbec představit. To, co nyní potřebujete, je podrobný náhled do vlastního nitra. Nehledejte proto v tom druhém obětního beránka. Prostě vlezete i do zákoutí svého srdce, kterým jste se dříve vyhýbali.

Jde o naprostou transformaci a sebe-obrodu. Toto je vaše šance. I pro váš vztah. Nepotřebujete kvůli tomu stát po pás v studené vodě řeky. Nebo meditovat na poušti. Jen se vás to hluboce dotkne a tento dotyk obohatí váš život, i když vám nikdo neslíbil, že jej budete i nadále prožívat s druhým společně.

😉 Vzpomínky na minulost

Pokud se tedy rozejdete, pak tato vzpomínka v budoucnu dokáže ovlivnit všechny vaše další vztahy konstruktivním způsobem. Dopad, jak jsem již předeslal, je drtivý. Proniká až do nejhlubších vrstev vědomí. To proto, aby vyrovnal sílu nevědomí, s kterou se tento proces započal. Přinese vám spousty prozření a donutí vás k sebezpytování. Projdete si hlubokým vhledem do svého srdce. A mnoho věcí, které se vám, zdali být jistými se nyní jeví jako značně nejisté. Začnete pochybovat o domněnkách, které jste si za svůj život tvořili. O sobě a o jiných lidech.

Rány osudu mohou být velmi bolestivé, ale mohou být také příležitostí k růstu a vnitřní transformaci. Pokud se nám podaří je překonat, můžeme se stát silnějšími a moudřejšími. To vše totiž slibuje hlubší pochopení. A nakonec si uvědomíte, že to, co jste měli už nikdy mít nebudete.

Jistě, máte nyní pocit, že to jediné, co si přejete, je získat nazpět to, co jste měli předtím, ale už víte, že se toto nikdy nemůže stát. Není cesty zpět. To, protože jakmile přestanete lpět na minulosti, vaše mysl se začne uvolněně obracet k vyšším věcem. A tou nejvyšší je rozhodně naplnění toho, co vám oběma váš potenciál nabízí. Žít život. S láskou.

😛 PS: A víte, že jako panika je stejně nakažlivý smích? Co třeba začít tím, že spolu půjdete jen tak do kina? To, co totiž společně vidíte a vnímáte, vám může přinést nový základ. Hledejte to, co máte společné. To, co vás spojuje. Jinak vám jen zbude to, co vás rozděluje. A zbude toho tolik až vás to rozdělí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz