Hlavní obsah
Seberozvoj

Tanec jako škola umění milovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wizard Michal by OpenAI DALL-E

Každý jsme v lásce schopen předat jen to, co víme a co jsme ochotni sdělit. Mnozí, kteří vědí, milovat neučí. Mnozí, kteří učí, milovat nevědí. Ale ti, kteří jak vědí, tak umějí učit, ti jsou opravdu vzácní.

Článek

Láska je přenos. Přenos energie mezi dvěma subjekty. Výdej je jen jedna strana mince. Ta druhá spočívá v přijetí lásky. Otevření se až na úrovni vlastního bytí, takříkajíc přijmout lásku do krve a kostí. Není to nic složitého. Láska jako informace už v nás je. Je obsažena v každém našem organickém zdroji, buňce. V každé kapce naší krve.

🤫 Jakmile se jeden druhým otevřeme, necháváme se pohltit láskou. Ale platí vždy to samé. Nemůžete předávat to, čemu jste sami plně neporozuměli.

Tanec je metafora lásky. Je to umění, které vyžaduje intimitu, důvěru, otevřenost a vzájemné porozumění. Tanečníci potřebují navzájem jeden druhému naslouchat, cítit se a reagovat na sebe. Vytvořit společnou harmonii pohybu lze tím, že oddají rytmů a melodii společně.

💕 Právě tanec nás může naučit mnohému o lásce. Může nás naučit, jak být v kontaktu s vlastním tělem a emocemi. Může nás naučit, jak se uvolnit a nechat se unášet momentem. Ale hlavně to, jak je pro láskyplné uchopení a pochopení nutné být empatičtí a porozumět druhým.

Jak se naučit cítit se dobře ve své vlastní kůži a přijmout své nedostatky? Tancem. Může být skvělým nástrojem pro seberozvoj. Může nám pomoci zlepšit naše sebevědomí, komunikaci a vztahy. Může nám také pomoci otevřít se lásce a přijmout ji do svého života.

Protože, jak byste chtěli dávat lásku, když byste ji předtím nedali sami sobě? Potřebujeme se naučit, jak být laskaví a trpěliví sami k sobě. Přijmout své silné i slabé stránky. Může nám také pomoci oslavit své tělo a svou jedinečnost. I když se prohýbá směrem vpřed.

🤗 Tanec nás může naučit být empatičtější k druhým. Když tančíme s partnerem, musíme být schopni ho cítit a porozumět mu. Musíme se na něj naladit a spolupracovat s ním. Tanec nám tak pomáhá rozvíjet schopnost vcítit se do druhých a vidět svět jejich očima.

Tanec je univerzálním jazykem lásky. Můžeme jej použít k vyjádření různých aspektů lásky, jako je vášeň, romantika, intimita nebo radost. Můžeme si zatančit sami, s partnerem nebo ve skupině.

Zkusit to můžete třeba s valčíkem. Valčík je klasický tanec, který je často spojován s romantickou láskou. Je to elegantní tanec, který vyžaduje blízký kontakt mezi tanečníky.

Oproti tomu tango je vášnivý tanec, který je vhodný spíše pro vyjádření vášně a touhy. Je to tanec, který vyžaduje fyzickou blízkost a vzájemné porozumění mezi tanečníky.

A kdyby se vám nelíbil ani jeden, je tu slowfox. Je to tanec, který vyžaduje blízký kontakt a důvěru mezi tanečníky. A je vhodný pro vyjádření hluboké lásky až intimní náklonnosti.

Tanec je skvělou cestou, jak se naučit milovat sebe i druhé. Může nám pomoci zlepšit naše vztahy, zvýšit sebevědomí a žít šťastnější a naplněnější život.

Tanec nám může pomoci:

  • Zlepšit naše sebevědomí. Když se na tanečním parketu cítíme dobře, zvyšuje se naše sebevědomí. Chceme-li.
  • Vyjádřit své emoce. Tanec je skvělým způsobem, jak vyjádřit své emoce, ať už pozitivní nebo negativní. Chceme-li.
  • Spojit se se svým tělem. Tanec nám může pomoci spojit se se svým tělem na hlubší úrovni. Chceme-li.

Tanec je jedním z nejcennějších nástrojů, který nám může pomoci naučit se milovat sebe i druhé. Je to způsob, jak vyjádřit své pocity, zlepšit své sebevědomí a vytvořit intimitu.

Takže pokud se chcete naučit milovat, zkuste tančit. Každou kapkou vaší krve ��.

💞 A kdo v tomto kole StarDance nejvíce potil krev? Za mě by to do první trojice tentokrát byla Eva Adamczyková, Iva Kubelková, Darija Pavlovičová a jejich taneční partneři.

Držíme všem párům palce a děkujeme za skvělou podívanou. A těšíme se na příště.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz