Hlavní obsah
Umění a zábava

Zápisník starého muže 25: Cizí dítě

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Chlapeček si nevšiml svého omylu.

Článek

Pěšinou od lanovky po hřebenovce jsme dostihli mladou dvojici. Několik kroků před nimi cupital chlapeček, nepřetržitě něco drmolil a gestikuloval rukama. Rozumět mu nebylo, jen jsem hádal podobnost s němčinou. Spolu s ženou jsme chvíli šli za nimi, pak je předešli, jeho rodiče zůstali kousek za námi a my se pak pokusili předejít i jeho. Jakmile jsem dosáhl jeho úrovně, chytil se moji ruky, spokojeně kráčel vedle a ve svém komentáři pokračoval s nezměněným úsilím.

Ohlédl jsem se a uviděl jeho rodiče, jak stěží potlačují smích a navíc ještě zpomalili. Dobře, tedy přijímám roli jeho otce. Tak jsme se drželi za ruce, on povídal a povídal a v pohodě jsme ušli pěkný kus cesty. My dospělí se výborně bavili na jeho účet a snažili se jen nepokazit vzniklou situaci.

Dlouho nám to vydrželo! Jenže pak asi položil otázku nebo očekával komentář otce a nepřišla očekávaná odpověď. Zastavil se, pohlédl nahoru a poznal svůj omyl. Vykulil oči, pustil se mé ruky a odskočil. Vzápětí už bylo slyšet smích jeho rodičů. Zastavil se a zpražil je odsuzujícím pohledem vyjadřujícím více zklamání než zlobu. Ale vzápětí a pro jistotu se chytil za ruce obou. Zrychleným a důrazně zvýšeným hlasem jim pak něco sděloval. Už to však neznělo jako pokračování jeho předchozího komentáře. My mu sice nerozuměli, ale určitě to nebyla slova chvály či běžné konverzace.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz