Hlavní obsah
Knihy a literatura

Introvertka chodí na terapii - Debbie Tung

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Zdenka Medvědí

Doporučuji.

Článek

U Nakladatelství Portál vyšla další kniha o oblíbené introvertce.

Introvertka chodí na terapii od Debbbie Tung je tentokrát trochu jiná, než na co jsme zvyklí od autorky.

Chybí v ní ta jemná linka humoru. Zabývá se temnější stránkou života a to, jak může náš život ovlivnit deprese. Jak k tomu může jednoduše dojít a nabízí nám možnost, jak se s ní poprat.

Tahle introvertka možná někomu otevře oči, nebo ukáže směr, kterým by se dalo vydat. Každého občas přepadají černé myšlenky. Jenže co se stane, když se nás nepouští ani po měsíci, nebo se hromadí delší čas? Připadáme si k ničemu, neatraktivní a prostě najednou nechceme být? Přepadají nás panické úzkosti, kdy je pro nás i problém vstát z postele a dojít si na WC. Před ostatními to možná umíme mistrně skrývat, ale uvnitř umíráme bolestí.

„Život je těžký a musíme si toho hodně prožít. Ale nemusíme na to být sami.“

Musíme v sobě najít tu odvahu a přiznat si, že potřebujeme pomoc. Nebát se o ni říct, i když si myslíme, že ostatní se nám vysmějí. Začíná tím proces uzdravení. Někdy trvá hodně dlouho se s tím vším smířit, ale pokud začneme uzdravovat sebe, uzdraví se i naše duše.

Tahle kniha je o zamyšlení a o ukázce toho, jak by se dalo pomoci. Ať už sobě nebo někomu blízkému. Někdy i obyčejné objetí vydá za tisíc slov a vědomí, že tu pro někoho jste a on pro vás, vydá za všechny peníze světa.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz