Hlavní obsah
Knihy a literatura

Mozková mlha - Jill Weber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Zdenka Medvědí

10 způsobů, jak ji rozfoukat

Naučte se mít rádi sami sebe.

Článek

Co je to mozková mlha? Na to vám odpoví nová kniha z Nakladatelství Portál.

Mozková mlha je, když s vámi mozek odmítá spolupracovat a prostě vypne. Může to být díky stresu, že něco nestíháte, pocitu marnosti nad tím, jak byste chtěli všechno zvládnout, ale opak je pravdou. Můžete si myslet, že se vám nedaří na poli pracovním a propadáte depresím, že nic nebude už takové, jak by mělo být. Najednou vás obestře jaká si mlha a vy jste v tom bodu, kde není návratu…

Jill Weber je klinická psycholožka, která nám s tímhle vším dokáže pomoci. Ukáže nám na příkladech ze své praxe, jak se z takové mlhy dostat. Naučí nás cvičení, která pomohou mlhu odehnat a tak ji postupně zvládnout tak, aby jste ji už nemuseli pocítit.

Pro mě byla tahle kniha zajímavá z mnoha důvodů.

Ukázala mi, že se i s těmihle myšlenkovými pochody se dá pracovat. Že i když se v tuhle chvíli cítím pod psa, tak to nemusí být napořád. Mít špatné, smutné myšlenky je normální. jen vás nesmí stáhnout do hloubky, kdy cítíte jen beznaděj a nevidíte světlo na konci tunelu.

Přiznám se, že neprožívám zrovna lehké období, a tak mi tahle kniha ukázala, že existuje směr, kde bych mohla začít. Začít si víc vážit sama sebe, hledat to hezké a mít naději na lepší zítřky. Cesta je to dlouhá, ale pokud neztratím víru, tak věřím, že i s pomocí cvičení v knize, to dokážu a bude zase dobře.

Za knihu děkuji.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz