Hlavní obsah
Knihy a literatura

Případ mrtvého redaktora - Josh Lanyon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Zdenka Medvědí

Doporučuji.

Článek

Mladé Nakladatelství conQueer vydalo knihu Případ mrtvého redaktora, která je chytrou detektivkou odkazující na díla Agathy Christie.

Hlavní hrdina je lehký narcista, ale má k sobě dobrého parťáka v podobě tvrdého bývalého poldy, který ho skvěle doplňuje.

Christopher Holmes přijíždí na radu své agentky na spisovatelskou konferenci. Už jeho příjezd je dramatický, když za ním spadne most a on je s dalšími účastníky uvězněn v odlehlém srubu, kde mělo být setkání. Do toho se ukáže, že mezi nimi řadí vrah.

Tělo neoblíbené spisovatelky najde Christopher a další na sebe nenechá čekat. A opět je to náš Holmes, kdo je u těla první a tak ho to dělá podezřelým číslo jedna. Ještě že je na blízku JX. Sexy bývalý polda, který se vrhne do vyšetřování. Co na tom, že se s Christopherem znají z minulosti a pojí je vzpomínky na pár žhavých nocí.

Jak se začíná vyšetřování rozbíhat, vyplouvají na povrch informace, které nám ukážou hned několik motivů pro vraždu a s tím i několik podezřelých. Jenže kdo je vrah? Kdo měl v sobě tolik nenávisti, že své dílo dokonal?

Moje úplně první setkání s LGBTQ knihou dopadlo na jedničku.

Bylo to chytré, vtipné a velmi dobře se to četlo. Do samého konce se můžete dohadovat, kdo za tím stojí. K tomu pár lechtivých scén, které nepohorší, za což jsem vděčná. Nevěděla jsem totiž, jak se k nim budu stavět, ale bylo to velmi přirozené.

Knihu doporučuji.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz