Hlavní obsah
Knihy a literatura

Útěk na venkov - Julie Caplin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Zdenka Medvědí

Přečteno a vřele doporučuji.

Článek

U Nakladatelství COSMOPOLIS Nakladatelský dům GRADA vyšla kniha od oblíbené autorky Julie Caplin Útěk na venkov. Pozor- neplést si to s Romantickými útěky.

Ilustrátorka Ella odjíždí na venkov hlídat dům své kmotry Magdy. Potřebuje si vyčistit hlavu od událostí, které ji v předchozích měsících zasáhli a ujasnit si, co je pro ni důležité. V domě ji bude nečekaně dělat společnost nezbedná fenka Tess, se kterou vůbec nepočítala. Chtěla jen samotu a klid, ale díky Tess a lidem z vesnice ji tohle nakonec nečeká. A ačkoliv se tomu všemu brání, ruch malé vísky, pes a jeden tak trochu nevrlý veterinář ji donutí vylézt ze své ulity utrápenosti. Shodit tu slupku smutku a začít se zase radovat z maličkostí. Díky tomu všemu si uvědomí, co je pro ni důležité a jaký směr by měl mít její další život.

Tohle bylo tak hezky jiné od předchozích knih Julie. Možná vás svádí řadit si tuhle knihu k jejím romantickým útěkům dle jejího názvu, ale nedejte se zmást. Tahle kniha k nim nepatří. Jde o samostatný příběh z anglického venkova, který jako by před vámi na stránkách ožil.

Naše hrdinka si prošla nelehkým obdobím v životě ženy a rány jsou hluboko. Chce klid a samotu a místo toho má na krku milou, ale lehce bláznivou fenku Tess a zvědavé obyvatele celé vesničky. Ještě že najde nečekanou oporu u mladé dívky Bets a jejího šéfa, veterináře Devona.

Ella se pomalu, ale jistě dostává ze své ulity bolesti a uvědomuje si, co k životu potřebuje a kde bude šťastná. Zda v Londýně, který nechala za sebou nebo ve vesnici, která je uprostřed anglického venkova.

Já si knihu vychutnala do posledního písmenka. Bylo to tak, jako bych byla sama na procházce s našimi hrdiny po venkově a sledovala, jak se Tess prohání krajinou. Cítila jsem bolest ze ztráty, kterou si Ella prošla. Radovala se z rozhodnutí, která nakonec učinila, aby byl její život šťastnější a ona našla, co hledala.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz