Hlavní obsah
Sport

Unavená Plzeň přeběhala Slavii, Zmrzlému chybí ofenzivní myšlenka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Málokdo si před vzájemným zápasem Plzně se Slavií připouštěl, že by Západočeši měli vyhrát. Viktoria měla čtvrteční zápas s Fiorentinou v rámci čtvrtfinále Konferenční ligy v nohách, k tomu na sešívané ztráceli v ligové tabulce 13 bodů.

Článek

Kdo že to hrál ve čtvrtek?

Odpočatost měla být jednou z hlavních zbraní Slavie, paradoxně to byl ale soupeř, kdo působil uvolněněji. Samozřejmě trenér Miroslav Koubek udělal čtyři změny, sedm hráčů ale začínalo i ve čtvrtek proti Fiorentině a Slavia toho vůbec nevyužila.

Objektivně je potřeba zmínit, že Viktoria měla psychologickou výhodu, protože v lize už bojuje v podstatě jen o čest. To ale neomlouvá nevýrazného Václava Jurečku nebo Conrada Wallema. Ti v podstatě nebyli vidět, přičemž druhý zmíněný kvůli žlutým kartám odpočíval dokonce dva týdny.

Nestává se často, aby Slavia běžecky nestíhala, tentokrát to ale bylo znát hlavně ve druhém poločase. Celkově na fauly „vyhrála“ 17:8, přičemž ve druhé půli byla ve většině soubojích pozdě, a zatímco ona si po výměně stran připsala dvouciferný počet nedovolených zákroků, Plzeňští ani jeden.

Zamrzlý Zmrzlý

Z úvodu angažmá sbíral minuty po jednotkách, teď je ale stabilní člen sestavy, přestože není vyloženě dominantní. Ondřej Zmrzlý je do defenzivy pravděpodobně spolehlivější než mladý Malick Diouf, na ofenzivní třetině hřiště je však zatím tragický. A jeden uletěný centr do brány na tom nic nezmění.

Zmrzlý v Plzni brzdil Slavii při zakládání akcí, místo riskantnější hry dopředu neustále míč vracel stoperům. I v dosavadních zápasech měl několik gólových pozic, z nichž ale nevytěžil gól ani asistenci. Naopak Diouf když hrál, tak měl čísla. Jindřich Trpišovský má nad čím přemýšlet.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz