Hlavní obsah
Lidé a společnost

Drsná moderátorka Zuzana Slavíková měla finanční problémy. Měsíc před svatbou utekla k jinému muži

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Lucie Vítková, Divadlo Palace - se svolením

Kdyby nebylo televizní soutěže Nejslabší Máte padáka, Zuzana Slavíková by možná zůstala známá pouze mezi divadelními fanoušky. Málo lidí však ví, že do práce drsné moderátorky se pustila jen kvůli těžké finanční situaci.

Článek

Zuzana Čisáriková Slavíková, narozená 13. května 1965 v Českých Budějovicích, je česká herečka a moderátorka. Celá rodina se po narození Zuzany z Českých Budějovic brzy přestěhovala do Brna. Malá Zuzka byla vychována v herecké rodině, a proto občas vystupovala v divadle společně se svými rodiči. Její otec, Oldřich Slavík byl herec a její matka, Ludmila Slancová-Slavíková, je také herečkou. Přestože měla herectví v genech, Zuzana po maturitě plánovala studovat práva. Po neúspěšných přijímacích zkouškách přijala nabídku práce v brněnském studiu Československého rozhlasu. V roce 1990 absolvovala studium činoherního herectví na Janáčkově akademii múzických umění v Brně, a po ukončení studia se stala členkou činohry Národního divadla v Brně. Poté se snažila prosadit hlavně v herectví. Zde působila sedmnáct let.

Udržovala si popularitu

Byla uznávaná jako výborná herečka a mezi jejími rolemi najdeme stěžejní postavy klasického repertoáru jako je Maryša, Romeo a Julie nebo Lucerna. Na počátku devadesátých let se objevila také v televizních inscenacích. Hrála také v pohádkách. Přestože Zuzana nedostávala tolik hereckých rolí, jak by si přála, režiséři si jí po čase začali více všímat. Svou popularitu u televizních diváků si udržovala díky účastí v seriálu Ordinace v Růžové zahradě, Četnické humoresky, nebo Přístav, kde utkvěla široké veřejnosti v paměti jako rázná zdravotní sestra Arleta, přítelkyně zubaře Jonáše. Objevila se také v nekonečném seriálu Ulice. Diváci ji mohli vidět i v komedii Doktor od jezera hrochů nebo Kameňák 4. Zazářila také jako dabérka, kde propůjčila svůj hlas řadě slavných hereček, včetně Priscilly Presley, Jane Fonda a Kate Winslet.

Charismatický herec Jiří Dvořák nebyl tím pravým

Prvním velkým milostným vzplanutím Zuzany Slavíkové byl charizmatický herec Jiří Dvořák. Jejich láska vznikla již během studií a zdálo se, že právě oni dva jsou si souzeni. Společně plánovali dokonce svatbu, ale ta se nakonec nekonala.„Utekla mi měsíc před svatbou. Přebral mi ji nejlepší přítel, jak už to tak chodí zejména v amerických filmech,“ se svěřil Dvořák v rozhovoru pro Kafe.cz. Dodnes udržuje přátelské vztahy se Slavíkovou a je kamarádem i s jejím manželem Tomášem Čisárikem. S manželem, který působí jako dabingový herec, zvukař a režisér, mají dvě dnes již dospělé děti - syna Jakuba a dceru Barboru.

Špatná finanční situace ji donutila být drsnou moderátorkou

V roce 2002 se herečce naskytla životní příležitost, a to poté, co jí televize Nova nabídla moderování televizní soutěže Nejslabší Máte padáka. I když o této lákavé nabídce dlouho přemýšlela, nakonec se rozhodla tuto nabídku přijmout. Donutila ji k tomu špatná finanční situace, ve které se právě společně s manželem nacházeli. Dva a půl roku tedy působila jako drsná moderátorka ve vědomostní soutěži a dnes tvrdí, že by si už podobnou práci nikdy nevybrala.„Já myslím, že by si měli najít už nějakou mladší a ostřejší moderátorku.“ 

Foto: Lucie Vítková, Divadlo Palace - se svolením

Slavíková se svým manželem naštěstí složité období zvládli. Velkou pomoc jim přinesla nejen soutěž, ale i vynikající pracovní příležitost, kterou získal její manžel v Praze. I když jí to nebylo příjemné, opustila milované Brno a následovala svého muže. V Praze si rychle našla divadelní angažmá v Divadle pod Palmovkou. V roce 2005 se pak stala moderátorkou slavnostního předávání cen Týtý.

Přestože Zuzana na televizní obrazovce vystupuje jako rázná žena, která má ráda doma pořádek a všechno pod kontrolou, ve skutečnosti je to jinak. Když nestíhá, ráda ocení, že má doma velmi tolerantního muže, kterému nevadí, když vždy není vše uklizeno tak, jak by mělo být.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz