Hlavní obsah

Recept, který válcuje Instagram: Avokádový toast s vejcem jako z kavárny!

Foto: freepik

Avokádový toast

Zdravá, výživná a neskutečně chutná snídaně, kterou zvládne každý. Avokádový toast s pošírovaným vejcem je hitem nejen Instagramu, ale i tvé kuchyně. Připrav si ho i ty!

Článek

Avokádový toast s pošírovaným vejcem a listovým salátem

Tip na skvělou snídani, která tě nakopne na celý den. Kombinace avokáda, křupavého chleba a jemného vejce je prostě neodolatelná.

Ingredience (pro 2 porce):

  • 2 krajíce kvalitního kváskového chleba
  • 1 zralé avokádo
  • 2 vejce
  • Jablečný ocet (na pošírování)
  • Sůl, pepř
  • Olivový olej
  • Hrst čerstvého listového salátu (např. baby špenát nebo polníček)
  • Volitelné: jarní cibulka, špetka chilli nebo uzené papriky na ozdobu

Postup:

  1. Chleba opeč na sucho na pánvi nebo v toustovači do křupava.
  2. Avokádo rozpůl, vyjmi pecku, nakrájej na plátky a lehce osol.
  3. Pošírované vejce: Do většího hrnce nalij vodu, přidej lžíci octa a přiveď téměř k varu. Vajíčko rozklepni do malé misky. Pomocí lžíce vytvoř ve vodě vír a jemně vejce vlij doprostřed. Vař 2–3 minuty, bílek by měl být tuhý, žloutek tekutý. Vyjmi děrovanou lžící.
  4. Sestavení: Na každý opečený krajíc dej pár lístků salátu, plátky avokáda a navrch pošírované vejce. Dochucuj solí, pepřem a pár kapkami olivového oleje.
  5. Dekorace: Ozdob třeba jarní cibulkou nebo špetkou chilli pro lehký říz.

Rychlé, výživné a nádherně fotogenické! Perfektní snídaně pro pomalé ráno nebo jako brunch s přáteli.

Zdroj:Adam Podroužek / Vlastní zkušenost

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz