Hlavní obsah

Dnešní děti jsou labilní, chybí jim psychická odolnost. Vláda k tomu ještě přispívá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Vláda chce zrušit známkování až do třetí třídy

Jako by současné děti neměly už tak život jako v bavlnce. Učitelé jim nesmí nic vyčíst, rodiče kolem nich místo pevné ruky chodí po špičkách a pořád jim vše jen vysvětlují. Výsledek? Mládež, která se nedokáže s ničím vypořádat a ze všeho se hroutí.

Článek

Je to dobře vidět na generaci Z, u které to všechno začalo. Kromě mobilů v ruce je nic nezajímá. Politika a ekonomika jde mimo ně, věčně jen vysedávají na sociálních sítích – a co z toho? V práci se nerozumí se starším osazenstvem, je to takový svět sám pro sebe.

Současné děti jsou rozmazlené

A ze současných dětí nic lepšího také nevyroste. Samozřejmě za to mohou primárně rodiče. Příliš děti ochraňují, umetají jim cestičky. Nedejbože, aby na ně ve škole pan učitel houknul. To se okamžitě hroutí nejen dítě, ale i jeho rodiče. A na učitele si došlápnou. Vážně bych nechtěla být v dnešní době učitelka, nesnesla bych, aby mi napřed po hlavě skákaly děti a následně ještě jejich rodiče.

Všechno ještě zhoršila pandemie covidu. Děti si zvykly doma na pohodový režim. Spousta rodičů neměla čas nebo sílu sedět nad nimi jako dráb. A většina těch lenivějších dítek pojala povinnou výuku na dálku po svém. Žádné úkoly, někdy dokonce absence při hodinách (když ono se po ránu tak dobře spí…). Po obnovení výuky ve školách se už do původních kolejí vrací těžko.

Další úlevy pro děti na obzoru

Ale pozor, podle všeho jsou chudinky děti vystresované a je toho na ně prostě moc. Proto chce vláda zrušit známkování až do třetí třídy. Kdo dá ale dětem řád a onu pověstnou „tvrdší“ školu, díky které se naučí reagovat na stres, přijímat zpětnou vazbu. Přece nelze pořád všechno jen omlouvat, uhlazovat. I děti musí vědět, že existují hranice a že když se nebudou učit nebo nebudou dávat pozor, někde se to promítne. Promiňte, ale myslím si, že přístup k dětem z generace baby boomers byl mnohem hodně lepší a to, co vláda navrhuje, je cesta do pekel.

Zdroj: autorský článek

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz