Hlavní obsah
Cestování

Žádná nuda na ostrově aneb Maledivy alespoň jednou za život

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: ANINA

Lákavá lehátka kolem druhého velkého bazénu v resortu

Nuda být zavřený na ostrově? Možná, po delším čase určitě. Jak se dá prožít den na malém ostrůvku jsem se již zmínila v minulých článcích. Pojďme se podívat, jaké další možnosti se nabízejí.

Článek

Někomu může připadat být „zavřený“ na malém ostrůvku víc jak týden hrozná nuda. Někdo, jako například my, to vnímá jinak. Co takhle útěk z reality do nádherného prostředí, luxusu se sluncem, modrou oblohou, palmami a teplem, voňavým vzduchem, bez starostí, s dobrým jídlem a pitím, odpočinek jen procházkami po pobřeží kolem ostrova nebo čtením knih, povídáním si, plaváním, válením se v teplé vodě bazénu s drinkem, opalováním, nebo jen pozorováním moře, a užíváním si východu a západu slunce. Pro aktivnější i vodní sporty nebo výlety. Je to prostě hlavně o romantických a odpočinkových zážitcích.

Foto: ANINA

Prostorný bar u bazénu

Při našem bloumání po ostrově, abychom jen nepopíjeli v barech a nekynuli na sluníčku, jsme se mimo jiné prošli podél pláže za restaurací kolem malého přístavního mola, které slouží lidem, co se vydávají za sportovním potápěním na moře a také lodím, které přivážejí zásoby potravin do restaurací a barů. Hned u něj je situováno sportovní centrum pro potápění s malým krámkem s oblečením a příslušenstvím pro tenhle sport. Kousek dál za ním se nachází ještě klub pro děti. Je super, že si je tu mohou rodiče na chvíli odložit a děti zabaví najatý personál.

Foto: ANINA

Nikdy jsem v té lákavé houpačce nikoho neviděla. Já bych se v ní nehoupala kvůli kaloňům, kterých okolo viselo hodně.

Pak už jsme došli k dalšímu baru a k druhému velkému bazénu. Od moře ho dělí malý palmový háj se síťovou houpačkou a mnoha netopýry, tedy správně kalony. V baru u tohoto bazénu jsme si zahráli kulečník a objednali opět míchané nápoje. Prostorná lehátka s baldachýny a vlajícími voály rozestavěná kolem bazénu vyloženě lákala k povalování se skleničkou v ruce. Vedle modrého bazénu bylo ještě velké brouzdaliště pro děti a kousek dál na široké pláži místo pro plážový volejbal. Prostě pohoda.

Foto: ANINA

Zouvat se před obchodem je opravdu originální

Dočetli jsme se i o fit klubu, tedy posilovně a na procházkách jsme ji vyloženě vyhledali a prohlédli si. Posilovna není nic pro nás. Ale jak vidíte, sportovci tady skutečně z formy nevyjdou. A co mě uklidnilo, byla zde lékařská ambulance s lékařem na místě. Hned za rohem byl i obchůdek se šperky, kde jsem pokaždé zahlédla jen nudícího se prodavače a vedle ještě jeden se suvenýry pro turisty a také drobnými potřebami pro hosty. Našli jste tam kosmetiku, ale i plavky a pár oděvů. Oficiální nápis na dveřích zde žádal zákazníky, aby se před obchodem zuli a vcházeli dovnitř bosí. To nás tedy opravdu rozesmálo. Jak to udělat, když jsme chodili bosí po celém ostrově?

Chtěla bych se aspoň zmínit o józe. Zdarma, tedy draze placenou v rámci AI, ji nabízeli každé ráno dokonce na břehu moře. Tak jsem se na ni těšila, až jsem ji díky své pohodlnosti nevyužila. Jógu cvičili při východu slunce, což představuje tak cca šestá, půl sedmá. Musel to být hezký zážitek. Škoda, že jsem byla tak líná brzy vstávat. Nevím jak vy, ale ani já ani můj milovaný protějšek nejsme rozhodně žádná ranní ptáčata. Tady jsme si slíbili, že si dáme pravidelně budíka na sedmou, abychom jednak stihli báječné snídaně a taky abychom si užili ten draze placený čas v tropickém ráji.

Foto: ANINA

Lávka k wellness stojícímu nad vodou

Přímo v laguně nad vodou na dohled našeho oblíbeného bazénu, o němž jsem psala již dříve, bylo postaveno ve stejném dřevěném stylu jako nadvodní vilky wellness. Využití těchto služeb, různých druhů masáží, nebylo sice obsaženo v našem All inclusive, i když masáže máme rádi, tom horku nás ani moc nelákaly.

Foto: ANINA

Půjčovna nejen sportovních potřeb na šnorchlování

Na široké pláži směrem k spa je půjčovna vybavení na šnorchlování. Malý domek je umístěn přímo vedle sympatického kulatého plážového baru. V něm jsme si také objednali něco dobrého k pití a vydali jsme si to vypít na opodál stojící lákavou dřevěnou houpačku. Při přílivu se k ní člověk musel brodit. Jedna z mála sportovních možností, kterou jsme využili v rámci našeho AI programu bylo zapůjčení věcí na šnorchlování. Půjčili jsme si i jednu plovací vestu, protože nejsem tak zdatný plavec. Posloužila mi později jako skvělá poduška, na které jsem se válela v teplých vlnách laguny před naší vilkou. V této půjčovně nabízeli k zapůjčení i zcela průhlednou kanoi nebo šlapadla. V rámci našeho All inklusive jsme mohli provozovat všechny nemotorizované sporty. Mohli jste si na vodě zalyžovat. Půjčovali i takový čtvercový ponton, na kterém vás odvezli necelé dva kilometry od ostrova, abyste si užili soukromou písčinu uprostřed oceánu. Ještě vám na něm naservírovali svačinku, tento výlet jste si už zaplatili.

Foto: ANINA

Maledivská pláž s půjčovnou

No, ale musí to být prostě pecka! K tomu jste si mohli objednat fotografa s dronem, takže jste mohli mít fantastické fotky na památku. Jako z luxusního časopisu. Tento zážitek nazvali Private Floating Hammock, ale to už bylo za dvě stě dolarů pro jeden pár a fotograf k tomu dalších tři sta dolarů. A mít fotky ze svatby na Maledivách? Vrcholná romantika. Asi sen každé nevěsty, škoda jen, že uzavření sňatku na Maledivách úřady u nás neuznávají. I když jen za ten obřad a kvůli fotkám by to možná stálo za to.

Na samostatnou písčinu nedaleko ostrova pořádali také výlety lodí, vzali pro vás pití a lehkou svačinu, bylo to na tři hodiny a cena za dvě osoby čili pár včetně BBQ lunch, videa a fotek z dronu přes tisíc dolarů. No pěkný výlet. Tak ten jsme neabsolvovali.

Foto: ANINA

Lákavá a příjemná byla dřevěná houpačka, na kterou jsme se museli brodit vodou při přílivu

Nebo třeba bohatou snídani servírovali i v nadvodních vilkách do soukromých bazénků na ohromném plovoucím tácu. Jistě, za peníze. Vážně, jen jsem koukala, co se dá všechno vymyslet. Dokonce prý u některých vodních vilek nabízejí nejen všechen ten luxus velké prostorné vily, výhledů na oceán, klouzaček nebo schůdků přímo do laguny, otevřené koupelny, prostorné terasy, prosklené podlahy, ale také personál, který se o vás stará celý den. To je jistě za jiný peníz, nicméně mít „pikolíka“ u sebe celou dovolenou, nic pro mě. Raději tu volnost, svobodu a soukromí.

Ještě je pár zážitků či informací, o které bych se ráda s vámi podělila. Silný dojem, který na mě udělal výlet lodí na obydlený ostrov, si nechám na později.

Foto: ANINA

Pešinka k obchůdkům

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz