Článek
Nejsem si upřímně jistá, jestli si tenhle dezert tak hanlivé označení zaslouží. Faule Sau není buchta jen a pouze pro lenochy. Někdy máte chuť na něco sladkého, ale nechce se vám pečením trávit celé odpoledne. Nebo přijde nečekaná návštěva. Tahle buchta je časově nenáročná a většinu ingrediencí už má člověk doma.
Na těsto si připravíme:
350 g hladké mouky
350 g moučkového cukru
2 vejce
125 ml slunečnicového oleje
500 ml kefíru
20 g kakaa
1 polévkovou lžíci jedlé sody (přibližně jeden pytlíček)
Na glazuru si připravíme:
70 g moučkového cukru
70 g másla
4 polévkové lžíce rumu
10 g kakaa
Nejlepší na tomhle receptu je, že všechny přísady na těsto jednoduše smícháme dohromady. Za pomoci šlehače pak těsto šleháme cca 8 minut, dokud nemá jemnou krémovou konzistenci.
Vymažeme si plech máslem a těsto do něj nalejeme. Troubu nastavíme na 175°C s horním i spodním ohřevem a buchtu pečeme 28 minut. Ano, čtete správně, 28 minut. Moje vnitřní obsese by taky byla radši, kdyby to bylo rovných 30.
Než se nám buchta dopeče, rozpustíme si suroviny na glazuru. Buchtu polijeme glazurou ještě za tepla. Až glazura trochu vystydne, můžeme dezert posypat barevným zdobením.