Článek
Hraběnčiny řezy bez lepku
200 g bezlepkové směsi Nutrifree mix per pasta Frolla
200 g bezlepkové směsi Freee doves farm světla chlebová (fialová holubička)
80 g cukru moučka (nebo jiného sladidla)
200 g másla (bezmléčný nebo bezlaktózový tuk)
1 celé vajíčko
1 žloutek
špetka soli
Náplně:
4 větší jablíčka (nastrouhaná)
2 lžíce skořice
80 g rozmixovaných vlašských ořechů
4 bílky (vyšlehané na sníh)
1 vanilkový cukr
30 g cukru krystal (třtinový, kokosový cukr)
Vypracujeme těsto z bezlepkové směsi, cukru, vajec, másla a špetky soli. Vložíme na hodinku do lednice. Mezitím si nastrouháme jablíčka a vyšleháme sníh z bílků, do kterého přimícháme vanilkový a třtinový cukr.
Z lednice vytáhneme těsto a dvě třetiny těsta namačkáme (pomůžeme si pizza válečkem) na pečicí papír na plechu. Zbytek těsta, tj. jednu třetinu, vložíme na chvilinku do mrazničky.
Na těsto na plechu naklademe nastrouhaná jablíčka, která posypeme skořicí a poklademe na ně tuhý sníh z bílků vyšlehaný s vanilkovým a třtinovým cukrem. Nakonec na tuto sněhovou vrstvu nastrouháme na hrubém struhadle jednu třetinu těsta z mrazničky.