Hlavní obsah

A co zajímavého byste si zde asi tak představovala, slečno „myslitelko“?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Darth Zira/archiv autorky

Předpokládám, že jste skutečná členka Mensy, když si to dáte jako nick. Kdo vám tedy brání v Mense založit nějaký zajímavý SIG (zájmovou skupinu) a pokusit se do ní natáhnout další lidi? Samozřejmě můžete něco zajímavého „rozjet“ i mimo Mensu.

Článek

Brání vám snad někdo v jedné či druhé možnosti? Pokud ano, kdo konkrétně?

Nejspíš žijeme každá v jiném vesmíru - já mám kolem sebe hromadu kreativních lidí, kteří něco zajímavého dělají.

Je tedy možné, že vám připadají amatérské hudební skupiny a divadelní soubory, natáčení amatérských filmů, pořádání literárních a výtvarných soutěží, šití kostýmů, organizace conů, LARPů a bitev, tvorba e-zinů, podcastů a videí či pořádání přednáškových cyklů, což jsou všechno aktivity, které lidé kolem mě dělají, případně se na nich sama podílím, jako něco „pod úroveň“.

Pak bych ovšem ráda věděla, co podle vás tu „patřičnou úroveň“ má, resp. co jsou podle vás ty zajímavé a kreativní věci, které tady v této zemi tak moc chybí.

Chybí vám něco ve vědě a výzkumu? Tak se do toho pusťte! Jdětě jako doktorandka na matfyz, jaderku, chemicko-technologickou nebo aspoň na přírodovědu - tedy předpokládám, že máte nějaké podobné vzdělání, když se tolik chlubíte svým IQ - s nějakým zcela originálním a neotřelým tématem, kterému se chcete ve svém výzkumu věnovat. Nikdo vám jej určitě nezakáže, naopak si myslím, že někteří vyučující budou spíše nadšení.

A po úspěšném obhájení disertační práce můžete na nějaký minimální úvazek na té fakultě klidně i zůstat a třeba „z ničeho“ vytvořit nový obor - úplně stejně jako např. před pár lety trojice Petrásek-Toman-Nováková téměř doslova „vydupali ze země“ na přírodovědě astrobiologii.

Nebo se třeba můžete osobně podílet na výzkumu a ochraně tropického pralesa v Kostarice.

Případně můžete s partičkou nadšenců založit nějakou soukromou školku či školu, zájmový kroužek, klub, prostě cokoliv. Třeba i novou politickou stranu, pokud vám tady chybí taková, kterou byste chtěla volit.

Pokud se vám ale do ničeho podobného nechce, jste úplně stejná „fňukna“, jako lidi, kteří pláčou nad svou mizernou prací, ale změnit ji nemíní.

Takže vaše stesky nemají žádnou hodnotu.

Přestaňte nadávat a brečet, a začněte radši něco dělat.

Je to jen na vás.

Nebo se bojíte špatné karmy či podobných pavědeckých bludů? Mám na mysli ty nesmysly, o kterých také občas píšete - přičemž některé z nich jsou tak velké, že svůj původní článek raději smažete.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz