Hlavní obsah
Automobily a vozidla

Bude Audi bez 4 kruhů ještě Audi? Automobilka se zřejmě chystá k revolučnímu kroku

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

4 kruhy patří k Audi úplně stejně jako 5 kruhů k olympijským hrám. Ikonické logo zná snad každý. Když se řekne Audi, je to snad to první, co člověka napadne - 4 spojené kruhy. Brzy se však může stát, že legendární logo zmizí.

Článek

Logo Audi je marketingový majstrštyk. Zapamatovatelné. Jednoduché. A jasné. Logo pozná i člověk, který se o automobily nezajímá. Vzniklo v roce 1932, kdy se spojily Audi, Horch, Wanderer a DKW do jedné společnosti - Auto Union AG. Každý jeden kruh představuje jednu ze značek a jejich propojení. V průběhu desetiletí vznikly ikonické vozy a automobilka Audi získala světovou slávu a ohlas.

Foto: Pixabay

Audi auta umělo…

Nyní se však schyluje ke změně, kterou si málokterý milovník aut se čtyřmi kruhy jen stěží dokáže představit. Týká se zatím jen čínského trhu, ale i tak - Audi bez 4 propojených kruhů? Ano - je to tak.

Foto: Pixabay

...a umí je stále

Tisková agentura Reuters uvedla, že se chce Audi na čínském trhu odlišit od dosud prodávaných vozů a získat novou image. Na trh chce uvést nové modely ve spojení s čínskou společností SAIC a nové portfolio by se mělo do roku 2030 rozšířit na devět modelů. Společnost Audi zatím změnu loga nekomentuje. Její šéf jen tajemně prohlásil, že každé auto, které Audi vyrobí, se bude i nadále Audi jmenovat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz