Hlavní obsah
Seberozvoj

Proč chodit do lesa, aneb co z toho budu mít?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná přemýšlíte, jak začít cvičit, nebo prostě jen hledáte způsob, jak si posílit imunitu, či bojujete se špatnou náladou. Možná některé z vás překvapí, že v lese toho můžete získat víc, než jen to.

Článek

Pobyt v lese pomáhá zmírnit stres a úzkost. Zlepšuje náladu, pomáhá uvolnit mysl a snížit napětí. Procházka v lese pomáhá zvyšovat hladinu endorfinů, díky čemuž se budete cítit šťastnější.

Zvýší se vám i počet bílých krvinek a posílí to váš imunitní systém. Zlepší se vám koncentrace a kognitivní funkce. Zlepší se vám kvalita spánku, což bude mít vliv na váš celkový zdravotní stav.

Přírodní, klidné prostředí podporuje kreativní myšlení a dokáže vás i inspirovat.

Jestliže býváte ve stresu, nebo dokonce máte deprese, úzkosti či panické ataky, pobyt v lese vám může velmi pomoct se zvládáním vašeho stavu.

Pobyt v lese navíc pomáhá posilovat psychickou odolnost.

V lese bychom měli trávit denně minimálně 2 hodiny. Čím více času zde budeme trávit, tím větší vliv to na nás bude mít.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám